Annonce:
Annonce:

Økonomer varsler alvorlig jobkrise

Danske virksomheder går en barsk tid i møde, og det vil koste mange danskere jobbet, siger eksperter.

Annonce:
Følg Samfund

Økonomisk nedgang ude som hjemme rammer nu dansk erhvervsliv så hårdt, at Carlsberg, Vestas, Danske Bank og stribevis af andre virksomheder har sat skub i omfattende fyringsrunder.

Oveni søsætter regeringen en vifte af afgifter og skattestramninger, som også vil ramme virksomhederne. Denne cocktail vil sammen med fyringsrunder i den offentlige sektor sende tusindvis af danskere ud i arbejdsløshed, forudser økonomer.

En af de dystre forudsigelser kommer fra økonom Tore Stramer fra Nykredit. Han frygter, at arbejdsløsheden relativt hurtigt kan runde en milepæl på 200.000 ledige, såfremt Danmark nu rammes af en mere langvarig recession.

Der vil i givet fald være tale om en stigning på hele 36.200 personer set i forhold til ledighedens aktuelle niveau.

Annonce:

- Bider den negative stemning sig fast, falder forbruget og investeringerne, og så stiger ledigheden, fastslår Tore Stramer til Berlingske.

Udhuler købekraft
Også de fire regionale beskæftigelsesråd venter, at de dystre tider på det danske arbejdsmarked vil fortsætte, selv om 185.000 private job allerede er gået tabt, siden krisen tog fart.

- Vi havde et svagt opsving i foråret. Den udvikling er stagneret, samtidig med at vi har oplevet fyringsrunder i det offentlige, siger Jan Hendeliowitz, direktør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland.

- Vi går en meget kold vinter i møde, hvor både offentlige og private arbejdspladser skal spares væk,

Og regeringens varslede afgiftsforhøjelser er kun med til at forværre situationen på arbejdsmarkedet, fremhæver Dansk Erhverv.

- Det udhuler forbrugernes købekraft, det private forbrug og dermed også beskæftigelsen, forklarer økonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv. Han forudser "et firecifret fald i beskæftigelsen" netop på grund af de højere afgifter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: