Børn mejet ned i Syrien

Dræbt af maskingeværskud

Qatars udenrigsmininster Hamad bin Jassim (i midten) var i weekenden med til at suspendere Syrien fra Den Arabiske Liga. (Foto: AP)
Qatars udenrigsmininster Hamad bin Jassim (i midten) var i weekenden med til at suspendere Syrien fra Den Arabiske Liga. (Foto: AP)

President Bashar al-Assad fortsætter med at lade sine sikkerhedsstyrker myrde løs på civilbefolkningen i forsøget på at kvæle de mest oprørske elementer i oppositionen, der de seneste otte måneder har kæmpet mod Assads diktatur.

Læs også:Assad siger, at han vil kæmpe til døden

Tirsdag gik det blandt andet ud over to børn omkring ti år, der sammen med to andre beboere i landsbyen Tal Dao blev dræbt af maskingeværild fra en kampvogn. Tal Dao ligger 22 kilometer fra byen Homs, der har været centrum for oprøret mod Assad, og i hvilken borgerne har trodset et udgangsforbud.

- De angreb igen i dag i Tal Dao efter at have dræbt to mennesker i går. Stort set alle forretninger holdt lukket i dag af frygt for et nyt angreb, men der var stadig helt uskyldige personer på gaden. Det her er en forholdsvis afsidesbeliggende region, og folk er ikke vant til udgangsforbud, siger en aktivist, der kalder sig Abu Raed til nyhedsbureauet Associated Press.

Læs også:Blodet flyder i Syrien

En deadline fra Den Arabiske Liga, der krævede, at Assad skulle trække militæret ud af tæt bebyggede områder, sætte politiske fanger på fri fod og indlede en dialog med oppositionen udløb i weekenden, og Assad har udtalt, at han vil kæmpe til døden.

- Jeg bøjer mig ikke for internationalt pres, sagde Assad i weekenden.

FN vurderer at 3.500 mennesker hidtil er blevet dræbt af sikkerhedsstyrkerne under oprøret mod Assad-styret.