Historisk stor lottogevinst står på spil

Vinderchancerne er mikroskopiske, men gevinsten er enorm. Fætter Højben kan onsdag løbe med 92 lottomillioner.

Én million danskere spiller med, når Danmarkshistoriens største lottogevinst står på højkant onsdag aften.

Rekordpuljen løber op i 92 millioner kroner, oplyser Dansk Spil, som kalder det en 'vanvittig uge'.

Men sandsynligheden for at vinde nærmer sig det kropumulige, og lottekuponerne går som brandvarmt brød ude i landet.

- Superpuljen er gået videre siden uge 19, og nu er der rigtigt mange, der spiller med, fortæller kommunikationsmedarbejder Morten Hedegaard fra Danske Spil.

- Der er godt med tryk på ude hos forhandlerne, som melder om øget omsætning på 20-30 procent, tilføjer han.

Vinderchancen er endda endnu mindre, fordi de øvrige skandinaviske lande samt Estland, Letland og Litauen også spiller med om den klækkelige superpulje.

Revisor Arne Lenstrup spiller ikke selv lotto. Men han er en af de to uafhængige rådgivere, som Danske Spil sender ud til spillere, der har vundet mindst 1,5 millioner kroner i lottogevinst.

I teorien kan én enkelt spiller løbe med hele rekordpuljen på 92 millioner kroner. Men chancen for, at det sker, er 1 til 98 millioner, oplyser Thomas Rørsig fra Danske Spil.

- Så det er ikke sandsynligheden, man spiller på, men Fætter Højben-heldet. Typisk er der tre-fire vindere, når superpuljen udløses, siger han.

Puljen har stået urørt i 26 uger. Skulle den blive udløst onsdag - selv til deling mellem tre-fire heldige - er 20-30 millioner kroner vel også en slags penge.

Den hidtidige og endnu uslåede Danmarksrekord løber op i 38,5 millioner kroner, som en spiller vandt i 2008 efter sin indsats i en Føtex-butik på Østerbro i København.