Redox anmeldt til politiet

Datatilsynet anmelder Redox, efter at researchgruppen har offentliggjort oplysninger om navngivne højreekstremister

Datatilsynet har anmeldt Redox for brud på persondataloven, efter researchgruppen har offentliggjort en over 100 sider lang rapport, hvor der bliver sat navn på et større antal navngivne personer, der angiveligt er medlemmer af det højreekstreme netværk ORG.

Læs også: Her er alt om den hemmelige loge

- Sagen ligner ikke noget, vi har set før. Når der er tale om oplysninger om politisk tilhørsforhold, som ikke er offentligt kendt, så er rammerne efter persondataloven ganske snævre. Datatilsynet anmelder sagen som et brud på reglerne om offentliggørelse af følsomme oplysninger om politisk tilhørsforhold, siger direktør i Datatilsynet Janni Christoffersen til dr.dk.

Skal have ytret sig offentligt
I den omtalte rapport har Redox kortlagt strukturen og omfanget i den højreekstreme undergrundsbevægelse, der samler folk fra det danske erhvervsliv, militær og politi over fodbold-hooligans til militante nynazister.

Læs også: Hemmeligt højre-netværk politianmelder avis

Oplysninger må efter persondataloven kun offentliggøres, hvis personerne allerede selv har offentliggjort det, eller hvis de giver samtykke. Man bryder heller ikke persondataloven, hvis man gengiver holdninger, som personerne har ytret offentligt.

Læs Redox-rapporten her

0 kommentarer
Vis kommentarer