Russiske nynazister på fremmarch i Moskva

Tusindvis af nationalister og højreekstremister har fejret Folkets Enhedsdag i Rusland med armene hævet til nazihilsen – dansk øl er stemplet som Vestens hemmelige våben mod russere

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Mens det officielle Rusland optrapper den antivestlige retorik, først og fremmest rettet mod USA og NATO-lande, er nynazistiske og højreekstremistiske bevægelser på fremmarch i landet.

I dag har tusindvis af nynazister og nationalister afholdt de større marcher og demonstrationer i Moskva og andre russiske byer.

I morgen tilhører mig
Med myndighedernes tilladelse har de fejret den såkaldte Folkets Enhedsdag - med armene hævet til nazihilsen og slagord som bl.a. hed: Rusland for russere, I morgen tilhører mig, Giv Rusland tilbage til russere og Moskva er en russisk by.

På Youtube har den nynazistiske Slaviske Union, der er marchens centrale arrangør, lagt en propaganda-plakat med et billede af Adolf Hitler - se videoen i toppen af artiklen.

Øllets magt
I Moskva marcherede mellem 7.000 og 10.000 nynazister og nationalister på gaderne i den sydøstlige del af hovedstaden ved Ljublino metrostation.

Ved udgangen af metrostationen uddelte marchens aktivister propagandistiske løbesedler med følgende overskrift: Øllets hemmelige magt.

Ifølge de russiske nationalister har de vestlige lande, herunder Danmark, erobret op til 90 procent af det russiske ølmarked og bruger øl som et hemmeligt våben mod den russiske befolkning, der dør af alkoholmisbrug.

Skolebørn
De fleste demonstranter i Moskva i dag var unge mennesker mellem 20 og 30 år, men for første gang var der så mange skolebørn mellem 12 og 14 år blandt deltagere. Politiet konfiskerede knive og røgbomber fra flere aktivister.

Ifølge den seneste meningsmåling støtter 20 procent af bef0lkningen den voksende nationalistiske bevægelse, som også øger tilslutning hos kendte politikere og politibetjente.