Krigserklæring fra højre: Vi er klar

Fire medlemmer af gruppen Danish Defence League har erklæret krig mod sharia-zoner og ekstreme muslimer

- Vi er en modstandsgruppe. Vi er nationalister - ikke højreekstremister eller nazister, lyder det fra de fire medlemmer af den nye højreorienterede Danish Defence League. I midten står talsmanden Bo Vilbrand - de andre tre medlemmer ønsker at være anonyme. Foto: Anthon Unger
- Vi er en modstandsgruppe. Vi er nationalister - ikke højreekstremister eller nazister, lyder det fra de fire medlemmer af den nye højreorienterede Danish Defence League. I midten står talsmanden Bo Vilbrand - de andre tre medlemmer ønsker at være anonyme. Foto: Anthon Unger

- Vi er klar til den krig, som de hiver ned over hovedet på os.

Sådan lyder krigserklæringen fra en ny højreorienteret gruppe Danish Defence League. Gruppen har fået nok af, at yderliggående muslimer vil indføre shariazoner i Danmark.

Læs også: Salafister: Sådan ændrer vi Danmark

Har muslimer i jerngreb
- Det er ikke nogen hemmelighed, at de ekstreme, militante muslimer har resten af det muslimske samfund i et jerngreb. Så vi er troppet op for at sige, at vi er klar, sagde talsmanden Bo Vilbrand, der er kendt som 'Bo Rightwing' på internettet.

Fire medlemmer af gruppen mødte ekstrabladet.dk's journalist i en sidegade til Rådhuspladsen iført skudsikre veste for at videregive krigserklæringen til salafisterne. Selv påstår de fire gutter, at de ikke har nogle våben, og de kun ønsker at forsvare sig selv mod islamisterne i shariazonerne i Tingbjerg og på Nørrebro.

Læs også: Salafister: Derfor indfører vi sharia i Tingbjerg

- Der er ingen grund til at uddybe, hvad vi har tænkt os at gøre, siger et medlem med et opdigtede navn 'Kris'.

Tager jer ikke seriøst
Hos salafistgruppen 'Kaldet til Islam' tager man ikke truslen om krig alvorligt.

- Jeg tager dem ikke seriøst. Det er folk, som vil lave ballade og går rundt og overfalder folk - især civile mennesker - som vi også har observeret i England, lyder det fra næstformanden Abu Rasheed. Derimod inviterer han Danish Defence League til at diskutere, hvilket samfund, der er mest fredeligt.

Læs også: Islamister indfører shariazoner i København

- Men hvis de ikke vil acceptere dette tilbud, så skal de vide, at vi opfordrer vores folk til at træne og gøre sig klar til at beskytte sig selv, siger Abu Rasheed.

De provokerer
To førende eksperter på området mener ikke, at man skal lade sig påvirke af gruppens krigsbudskaber, og de er stærkt kritiske over for gruppens størrelse i Danmark, fordi vi kun har set 10-20 mennesker til deres aktioner i løbet af det seneste års tid.

Læs også: Afsløring: Sharialoven hersker i Danmark

- Det er udbredt i de højreekstremistiske miljøer at tale om borgerkrig og væbnet kamp. Det har været på dagsorden længe. Nogle af dem puster sig op, fordi de ved, at det giver mere opmærksomhed, lyder det fra sociologen René Karpantschof. Men ifølge Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme på RUC, skal man også tage deres trusler alvorligt.

- Danish Defence League ønsker at fremprovokere en konflikt. De ønsker ikke kun at fremprovokere en konflikt med de få radikale grupper, men en generel konflikt mod hele den muslimske befolkning, siger Chris Holmsted Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen