Multihandicappet pige efterlades uden hjælp

Epilepsiforeningen raser over Region Sjællands dødsdom over hospital. De mener lukningen vidner om den kynisme, der hersker i regionen

- Rygterne om, at Epilepsihospitalet Filadelfia måske helt lukker er forfærdelige. Hvis det bliver konsekvensen af Regions Sjællands kynisme, lider de absolut svageste patienter et uopretteligt tab, som utvivlsomt vil koste livskvalitet her og nu samt leveår på længere sigt, fortæller Lone Nørager Kristensen, Landsformand for Dansk Epilepsiforening siger:

Hun kan er målløs over beslutningen, der kommer til at ramme flere tusinde patienter på årsbasis. Patienter der netop blev henvist til hospitalet fra hele landet, fordi de ikke kunne hjælpes andre steder.

Læs også: Syge børn smides på gaden

Til multihandicappet pige: Du kan ikke få hjælp

- At afdelingen for de psykisk og fysisk udviklingshæmmede nu lukker, er et direkte svigt af denne patientgruppe, som ikke har andre steder at gå hen. Så sent som i dag talte jeg med en mor til en multihandicappet datter, der får aflyst sin indlæggelse, og nu ikke ved hvor de skal henvende sig, fortæller hun.

Den pågældenden pige blev først indlagt på sygehuset i Sønderborg. Herefter blev hun indlagt i Vejle, men her kunne hun heller ikke få den hjælp hun behøvede. Derefter blev hun henvist til Odense Universitetshospital, men også her slog hjælpen ikke til.

Derfor blev hun henvist til Filadelfia i Dianalund. Men det kan hun så godt opgive alt om nu.