Strauss-Kahn møder påstået offer

Strauss-Kahn kiggede ikke en eneste gang på den franske kvinde, der anklager ham for voldtægtsforsøg

Dominique Strauss-Kahn. (Foto: AP)
Dominique Strauss-Kahn. (Foto: AP)

Den franske forfatter, der beskylder Dominique Strauss-Kahn for at have forsøgt at voldtage hende tilbage i 2003, fastholdt sine anklager under et møde torsdag med den tidligere IMF-chef, der var arrangeret af politiet.

- Der var et voldtægtsforsøg, og det gentog jeg, at det var, siger Tristane Banon til fransk tv efter det to timer lange møde med Strauss-Kahn.

Mødet var led i politiets undersøgelse af sagen, og skal hjælpe den franske anklagemyndighed med at afgøre om den vil rejse tiltale mod den tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF).

- Foran mig havde jeg præcis den samme Strauss-Kahn, som jeg har set på tv. Med den samme arrogance og den samme kølighed, sagde Banon, som formelt anlagde sag mod Strauss-Kahn i juli.

Den 32-årige Banon anlagde sag efter at Strauss-Kahn blev anholdt i New York og her sigtet for at have forsøgt at voldtage en stuepige på byens fashionable Sofitel-hotel.

Anklagemyndigheden i New York droppede siden sagen mod Strauss-Kahn, fordi den ikke mente, at det ville være muligt at få den tidligere IMF-chef dømt.

Dette skyldes urigtige oplysninger, som stuepigen, en indvandrer fra Vestafrika, var kommet med om sin fortid.

Under torsdagens møde kiggede den 62-årige Strauss-Kahn ikke en eneste gang på den unge forfatter, han angiveligt forsøgte at voldtage i Paris for otte år siden.

- Jeg troede, at han i det mindste ville undskylde det, han har erkendt sig skyldig i. Jeg kiggede på ham uafbrudt, men han turde ikke kigge på mig, siger Banon med henvisning til, at Strauss-Kahn har indrømmet, at han forsøgte at kysse hende.

Strauss-Kahn, der inden skandalen i New York, var udset til at være socialisternes kandidat ved det forestående franske præsidentvalg, afviser at have forsøgt at voldtage Banon.

Han siger, at det er frit opfundet, og har lagt sag an mod hende for bagvaskelse.