Filippinske soldater mejede islamister ned

En gruppe militante islamister i Filippinerne mødte uventet modstand, da de søndag angreb en militærpost

13 angribere og to soldater blev dræbt, da en forholdsvis ukendt, militant islamisk gruppe søndag angreb en militærpost med 60 til 90 marinesoldater i den lovløse, sydlige del af Filippinerne. Det oplyser landets militær.

Omkring 50 mænd angreb inden daggry militærposten på havnen på den urohærgede ø Jolo, men soldaterne kæmpede imod og drev dem tilbage, siger den regionale militærtalsmand, oberstløjtnant Randolph Cabangbang.

Han siger, at to soldater blev dræbt i ildkamp, ​​og at militæret havde bjærget 13 af angribernes lig sammen med syv af deres skydevåben.

Cabangbang beskriver angriberne som medlemmer af en gruppe, der er kendt som "Awiiyah" eller "Awliyah", som han betegner som en yderliggående organisation med tilknytning til den frygtede Abu Sayyaf.

Han siger, at gruppen er sammensat af teenagere og unge mænd, og fungerer som en "støttegruppe" til Abu Sayyaf, som er etableret i 1990'erne med støtte fra al-Qaida-organisationen og siden opført på USA's liste over terrorgrupper.

Abu Sayyaf er anklaget for at have udført de værste terrorangreb i den nyere filippinske historie, herunder et bombeangreb på en færge i 2004, da flere end 100 personer blev dræbt.

Amerikanske specialstyrker har været udstationeret i den sydlige del af Filippinerne i et årti for at hjælpe med at uddanne det lokale militær i kampen mod Abu Sayyaf, mens amerikanerne ikke har lov til at deltage i aktiv kamp.

Jolo og andre dele af det sydlige Filippinerne er hjemsted for en lang række væbnede muslimske grupper, hvoraf mange samarbejder og hjælper hinanden. De er jævnligt involveret i bortførelser, narkohandel og andre forbrydelser for at overleve.