Pengene fosser ud af Better Place

Ingen indtægter, men masser af udgifter. Sådan er virkeligheden for elbil-virksomheden Better Place

Indtil nu har elbil-virksomheden Better Place ikke tjent én krone.

Til gengæld har der været udgifter for flere hundrede millioner kroner, som de danske skatteydere - gennem ejerskabet af Dong - har været med til at finansiere.

Better Place, hvis forretningsidé går ud på at forlænge elbilernes rækkevidde, tabte i 2010 knap 70 millioner kroner. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det massive tab får dog ikke den administrerende direktør i Better Place, Johnny Hansen, til at blive bekymret. Tværtimod siger han, at underskuddet bliver endnu større i 2011.

- Vi har ingen kunder og derfor ingen indtægter. Vi er i en opbygningsfase og har derfor store omkostninger frem til åbningen i november. I perioden frem til at kunderne begynder at betale for deres medlemskab hos os er det klart, at omkostningerne er stigende. Vi skal gøre os klar til at servicere kunderne 24/7, siger han til avisen.

Indtil videre har Better Place kun opført én batteriskiftestation, men det er meningen, at der skal være opført omkring 20 stationer den 1. april næste år.

Og det er kostbart - og allerede inden den første kunde er begyndt at betale, har man derfor tabt et trecifret millionbeløb.

Men igen er der ingen bekymrede miner at spore hos direktør Johnny Hansen.

- Jeg er glad for underskuddet i 2010 på 70 millioner kroner. Det er helt i tråd med de planer, som vi hele tiden har haft. Men jeg glæder mig sandelig også til at få indtægter på toplinjen. Det er også en del af planen, understreger han.