Snyder ansatte for pension

Konkursramt elektronikfirma har i månedsvis løjet om udbetalingerne. Firmaet ejes af Parkens kendte storaktionær Erik Skjærbæk

- Det er, hvad jeg vil kalde regulært tyveri.

Så hård er beskyldningen fra 3F's faglige sekretær i Korsør, Benny Petersen, imod Korsør-firmaet HPI Electronics. Firmaet, som for 80 procents vedkommende ejes af Parkens kendte storinvestor Erik Skjærbæk, har i op til et år snydt omkring 90 ansatte for pension.

- Der står på deres lønsedler, præcist hvor meget firmaet har indbetalt til pension i den seneste måned plus år til dato, og tallene er skam rigtige nok, men beløbene er bare ikke blevet indbetalt, fortæller Benny Petersen.

Har også løn til gode
Den uholdbare situation fik for seks uger siden 3F og Dansk Industri til at kræve, at Skjærbæk-firmaet fik bragt orden i udbetalingerne omgående.

Men det er endnu kun sket delvist, og nu ser det ud til, at pensionskronerne kan blive mere end svære at få. Fredag indgav HPI Electronics nemlig en konkursbegæring og afskedigede samtlige ansatte.

- De har også løn til gode for september, den skal udbetales torsdag, men det får de efter al sandsynlighed heller ikke. Lønnen og den pension, der ligger mindre end seks måneder tilbage, kan de ansatte dog få hos Lønmodtagernes Garantifond, forklarer Benny Petersen.

De pensionskroner, som skulle være indbetalt for mere end et halvt år siden, dækker garantifonden dog ikke.

Beløbene skal derfor hentes i konkursboet, hvis der er noget tilbage, når det er endelig opgjort.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Erik Skjærbæk og bestyrelsesformand Martin Rambusch.

0 kommentarer
Vis kommentarer