Sikkerhedsrisiko stopper visum til Danmark

Stop for visum til Danmark fra tyske og finske ambassader og repræsentationer. Det sker af sikkerhedshensyn

Af sikkerhedsgrunde har Danmark midlertidigt suspenderet aftaler med Tyskland og Finland om, at disse lande på deres ambassader og repræsentationskontorer rundt om i verden, kan udstede visum til Danmark.

Det sker ellers normalt på ambassader og konsulater rundt om på kloden cirka 82.000 gange om året.

Ritzau erfarer, at stoppet for at udstede visum til forretningsrejsende, turister eller slægtninge er stoppet af sikkerhedshensyn på de tyske og finske repræsentationer i en lang række lande, hvor Danmark ikke i forvejen har ambassade.

Udenrigsministeriet oplyser dog kun, at repræsentationsaftalerne er suspenderet midlertidigt, fordi disse to lande for tiden ikke opfylder de danske myndigheders krav om høring og konsultation af centrale myndigheder i Danmark.

Oversat til dansk betyder det, at de tyske og finske it-systemerne ikke fungerer optimalt sammen med de danske myndigheders systemer.

På Udenrigsministeriets hjemmeside oplyses det, at repræsentationsaftalen primært med Tyskland er midlertidig stillet i bero på grund af tekniske problemer.

Ritzau erfarer samtidig, at rejsende fra en række bestemte lande er opsat på en særlig landeliste udarbejdet af Integrationsministeriet. Det er dette ministerium og ikke Udenrigsministeriet, der har taget initiativ til visumstoppet.