Muslimer går Hizb ut-Tahrir på klingen

Islam og demokrati er helt foreneligt, fastslår muslimske organisationer, som vender Hizb ut-Tahrir ryggen

Ekstreme islamister, som har opfordret til boykot af folketingsvalget, får nu kamp til stregen fra deres moderate trosfæller herhjemme.

Landsorganisationen Muslimer i Dialog melder sig på banen med klare opmuntringer til danske muslimer om at komme ind i stemmeboksen 15. september.

- Det er utroligt vigtigt, at vi værner om demokratiet i Danmark, og det kræver, at alle befolkningsgrupper deltager aktivt, fortæller politisk næstformand Nihad Hodzic fra Muslimer i Dialog.

- Vi er store modstandere af de ekstreme antidemokrater, som repræsenterer et meget lille mindretal af muslimerne i Danmark, tilføjer han.

Hizb ut-Tahrir og andre radikale grupperinger har i løbet af valgkampen prædiket, at demokrati er i modstrid med islam, men det bygger på en klar misforståelse, lyder det fra Nihad Hodzic.

- Det er direkte forkert. Både fra et normalt demokratisk perspektiv og et muslimsk perspektiv. Vi vil gerne forhindre udbredelse af denne misforståelse, siger han.

Også organisationen Dansk Muslimsk Union opfordrer muslimer i Danmark til at deltage aktivt i demokratiet og sætte deres kryds til valget.

- Et meget stort og væsentligt antal anerkendte islamiske lærde anser det for islamisk acceptabelt for muslimer at stemme til for eksempel et folketingsvalg, skriver unionen i en pressemeddelelse.

Dansk Muslimsk Union opfordrer muslimer til at stemme på de folketingskandidater, som vil beskytte minoriteter mod "lovgivningsmæssig undertrykkelse", hedder det.

Samtidig peger organisationen på, at værdierne i islam og demokratiet hænger helt og holdent sammen.

- Ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og religionsfrihed, som danner grundlag for den vestlige verdens frihedsrettigheder, er alle frihedsrettigheder, som altid har eksisteret i islam, lyder det.