Her fik de aldrig nogen sommer

Mindst fem steder i landet har ikke haft en eneste sommerdag i år

Den danske sommer har været sjaskvåd. Nogle steder har vejret endda været så gråt, at man ikke har haft så meget som én sommerdag i løbet af de sidste tre måneder, skriver TV2 Vejret.

En sommerdag er ifølge TV2 Vejrcenter karakteriseret ved en temperatur på 25 grader eller derover. Men det var ikke alle danske egne, der var så heldige at opleve sådan én i år, oplyser TV2 Vejrcenter.

- Da sommervarmen kulminerede i Grenaa på Djursland i starten af august, da nåede temperaturen blot 23,2 grader. Det er således Danmarks koldeste sted, da sommeren var på sit højeste, lyder det fra Anders Brandt på TV2 Vejrcenter, som fortsætter:

- I Åkirkeby på Bornholm har man heller ingen sommerdag haft - selv om Rønne ikke langt væk havde det - for her står sommerens højeste temperatur opført til at være 23,7 grader tilbage i starten af juni.

Danmarks nordligste by, Skagen, levede heller ikke op til de 25 grader og måtte vinke farvel til sommermånederne med 23,9 grader som sommerens højeste temperatur.

I Ringkøbing i Vestjylland blev det til blot 24,5 grader i juni, og i Nykøbing Falster nåede man heller ikke at få glæde af en solrig sommerdag. Her lyder sommerens højeste temperatur på 24,8 grader.

Man begyndte at registrere sommerdage i 2006, og siden den første måling har man kun en gang tidligere oplevet, at et område ikke har haft en eneste sommerdag. Det var sidste år, da sommerens højeste temperatur i Skagen var 23,8 grader.

Selv om årets sommer har været usædvanligt regnfuld og indtaget pladsen som den næstvådeste sommer nogensinde, har den i den mindste været varm.

Temperaturen er en smule højere, end den plejer med en gennemsnitlig temperatur på 15,9 grader. Normalt ligger gennemsnitstemperaturen på 15,2 grader.