Voldelige asylbøller 'straffet' med luksus

Ekstremt dårlig opførsel belønnes af Røde Kors: Tre ustyrlige og truende mænd mandsopdækkes i strandvejs-idyl

I Sandholmlejren bor fredsommelige asylansøgere i små rum bag gitterlåge og hegn. (Foto: Johnny Frederiksen)
I Sandholmlejren bor fredsommelige asylansøgere i små rum bag gitterlåge og hegn. (Foto: Johnny Frederiksen)

Indlogeret i et 240 kvadratmeter nybygget luksussommerhus i Nordsjælland sidder tre asylansøgere lige nu og nyder belønningen for deres ekstremt dårlige opførsel.

Tiden bliver fordrevet med lige præcis det, de har lyst til. Og opholdet, der egentlig skulle være en straf, lugter langt væk af luksusferie i en af Sommerdanmarks mest eksklusive egne.

nationen!:

Hvad skal Røde Kors gøre med voldelige asylansøgere, der ikke kan bo i fred sammen med de andre i f.ex. asylcenteret Sandholmlejren? (Foto: JOhnny Frederiksen) nationen Nu kan Danmark vist ikke blive mere til grin

Alt sammen, fordi systemet har givet op over for asylansøgerne, der angiveligt skulle være voldelige og truende, men dog ikke farlige nok til fængsel.

Kylet ud af Sandholm
I noget, der minder om ren og skær afmagt fra offentlig side, er de tre blevet smidt ud af asylcentret i Sandholm og i stedet installeret på Vejby Strandvej i Nordsjælland i en millionhytte med en ugentlig leje på op til 13.000 kroner.

Læg dertil den dobbelte mandsopdækning, asylansøgerne kræver, og prisen på den tre uger lange ’ferie’ bliver cirka en million kroner. Men så er der også kun 250 meter til stranden fra glashoveddøren, mens der synes et godt stykke længere til den sunde fornuft.

Læs: De hærger og ødelægger luksushuset

Siden søndag 26. juni har de tre asylansøgere – en af-ghaner, en syrer og en iraner – nydt godt af den nordsjællandske idyl.

Nyt fint udtryk: ’Udadreagerende’
Årsagen til belønningen med gåafstand til et privat strandområde og andre rekreative tilbud er: De tre er voldelige, truende og ’udadreagerende’ (sidstnævnte vrøvleord eksisterer ikke i Nudansk Ordbog, men bruges af Røde Kors, red.).

Ekstra Bladet erfarer fra kilder i Sandholmlejren, at de tre asylansøgere gennem længere tid har skabt problemer. Dog ikke noget så alvorligt, at der skulle være mulighed for at få dem fængslet.
Læs: - Det er ikke et godt signal

Alle skal dog være anmeldt for hærværk og trusler, ligesom en for ganske nylig truede med at tage sit eget liv ved at kaste sig i døden fra et tag. Formentligt et desperat forsøg på at få fokus på sin sag. En af de tre har angiveligt allerede fået afvist sin ansøgning om asyl. De to øvriges situation er ukendt.

Privat vagtfirma
Ekstra Bladet bliver også afvist, da vi besøger huset. Ingen i sommerhuset ønsker at tale med Ekstra Bladet, men henviser til Udlændingeservice.

Der er ellers rigeligt med folk i huset. På parkeringspladsen foran huset vidner de mange biler om, hvad der kræves for at mandsopdække asylansøgerne. Op til seks biler ad gangen er parkeret. Og inde bag køkkenruderne ses et evindeligt rend. I alt skal mellem seks og otte personer være på asylansøgerne konstant.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger betaler Udlændingeservice et privat vagtfirma 452.000 kroner for at få døgnpasset en asylansøger i en måned. Med tre klienter i tre uger bliver lønomkostningen alene over en million kroner. Udlændingeservice vil ikke ud med det nøjagtige beløb, men indrømmer, at det koster flere hundredtusind om ugen at passe de tre.Rejser man ind i Danmark uden opholdstilladelse eller visum, bliver man registreret som asylansøger.

Alle asylansøgere sendes som udgangspunkt til Sandholmlejren i Birkerød, hvor deres videre sagsbehandling iværksættes.

Dansk Røde Kors oplyser, at man per 1. marts 2011 har indkvarteret 3409 asylansøgere i forskellige centre, annekser og særlige boliger.

Udregninger fra 2009 har vist, at en asylansøger koster den danske stat cirka 25.000 kroner om måneden.

Under ansøgernes ophold dækker Udlændingeservice udgifter til kost, indkvartering, sundhedsbehandling, sociale foranstaltninger, undervisning af børn, aktivering af voksne, transport til offentlige instanser, m.m.

1 af 2 
2 af 2 I Sandholmlejren bor fredsommelige asylansøgere i små rum bag gitterlåge og hegn. (Foto: Johnny Frederiksen)
0 kommentarer
Vis kommentarer