Naturskandale: Skov ryddes uden godkendelse

Regeringen blæser på kritik og starter nu rydningen af Østerild Klitplantage i Thy for at gøre plads til verdens største testcenter for hav-vindmøller. Projektet kaldes udemokratisk, vanvittigt og respektløst

Dette stykke natur er snart en saga blot. I stedet vil stedet blive til testcenter for kæmpevindmøller på op til 250 meters højde. (Privatfoto)
Dette stykke natur er snart en saga blot. I stedet vil stedet blive til testcenter for kæmpevindmøller på op til 250 meters højde. (Privatfoto)

Danmark bryster sig af at være verdens førende vindenergi-nation, men ifølge Danmarks Naturfredningsforening, flere politiske partier og beboerne i Thy er det kommende testcenter for hav-vindmøller verdens største svinestreg.

På fredag begynder seks bulldozere nemlig at jævne Østerild Klitplantage i Thy med jorden, for at gøre plads til de gigantiske vindmøller, og det mens EU stadig er i gang med at vurdere, om det overhovedet er tilladt.

Se beoboernes protest på 'Min Sag!'

Godkendelse på forkert grundlag
Og selv om miljøminister Karen Ellemann er i strid modvind, efter det er kommet frem, at godkendelsen af projektet er sket på et forkert grundlag.

Læs også: DF: Møllesag er en skandale af rang.

- Der er ikke givet tilstrækkeligt med bevis for, at det ikke vil skade naturen, og derfor er det sandsynligt, at EU ikke vil godkende rydningen. Men når deres vurdering kommer, kan man jo ikke rejse de væltede træer igen, så det der sker er nok, at regeringen får en næse, siger direktøren for Danmarks Naturfredningsforening, René la Cour Sell, til ekstrabladet.dk.

En rigtig molbo-historie
Han kalder regeringens krumspring for at gennemføre det forhastede projekt for både respektløst og udemokratisk.

Læs også: Testcenter godkendt på forkert grundlag.

- Det er desuden vanvittigt at rydde skov for at gøre plads til en vindmøllepark, når nu vi ikke har særlig meget skov. De kunne nemt købe noget landbrugsjord - vi har trods alt krise og overproduktion i landbruget - men de gider åbenbart ikke betale. Det er en rigtig molbo-historie, siger René la Cour Sell.

Kronhjorte forsvinder
Også de lokale i Thy er på en gang rasende og bedrøvede over at miste en stor del af deres naturarv.

Læs også: S vil ikke love Ellemann hjælp i møllesag.

Området, som bliver ryddet, er rigt på dyreliv i form af kronhjorte og fugle, som de frygter ikke vil kunne eksistere på egnen længere.

- Derfor har vi rejst sag mod Miljøministeriet, som på grund af sin principielle karakter er blevet godkendt til behandling i Vester Landsret. Der forventes at falde dom i august, siger Jochum Kirsebom, der er presseansvarlig i Landsforeningen Bedre Miljø.

Samler støtter i 'Min Sag!'
De lokale beboere samt deres støtter har desuden organiseret en stor protestaktion i Østerild på fredag forud for bulldozernes fremfærd.

Der er desuden oprettet en hjemmeside med informationer om sagen. Den hedder nationalttestcenter.dk.

De har også benyttet sig af ekstrabladet.dk's brugertjeneste 'Min Sag!', hvor man kan samle støtter til sin sag eller protest.

Se den her.

1 af 3 Borgere fra hele Thy har holdt et hav af borgermøder for at finde ud af, hvad de kan gøre for at forhindre regeringen i at smadre deres natur. Men i sidste ende har de ikke kunnet stille noget op. Selv om de vinder i Vestre Landsret vil træerne og dyrene være væk. (Privatfoto)
2 af 3 Miljøminister Karen Ellemann har tidligere 'vundet' årets nytårstorsk. Nu bejler hun til den tvivlsomme ære igen. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 3 Dette stykke natur er snart en saga blot. I stedet vil stedet blive til testcenter for kæmpevindmøller på op til 250 meters højde. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer