TV: Her er Danmarks modigste håndværkere

Kom med to erhvervsklatrere på arbejde, når de kravler ud på facaden af Norden største hotel på Amager

Kontor med aircondition, fantastisk udsigt og masser af plads. Sådan ser erhversklatreren Christian Lind Rønne på sit job, men de fleste ville nok gyse ved tanken om at arbejde på siden af et højhus. (Foto: Anthon Unger)
Kontor med aircondition, fantastisk udsigt og masser af plads. Sådan ser erhversklatreren Christian Lind Rønne på sit job, men de fleste ville nok gyse ved tanken om at arbejde på siden af et højhus. (Foto: Anthon Unger)
Følg Samfund

Udsigten kan man ikke klage over!

Men det er nok alligevel de færreste, der har nerver nok til at arbejde under de forhold som erhversklatrerne, Ekstra Bladet møder på toppen af Danmarks 7. højeste højhus, gør.

- Det bliver rutine, og jeg stoler jo på mit grej og mine kolleger, fortæller Christian Lind Rønne, der sammen med makkeren Andrew Green har været med til at montere de skrå vægfacader på Bella Sky Hotel på Amager.

Erhvervsklatrerne, der arbejder i firmaet Dan Climb, bevæger sig hjemmevant rundt på facaden af bygningen, selv om de har et frit fald på næsten 80 meter. Kun reb og en hel del karabinhager skiller dem fra den sikre død. Alligevel elsker Christian og Andrew deres job.

- Friheden og udsigten er nok det bedste ved jobbet. Men også udfordringen i at kunne udføre en opgave, hvor andre ikke kan, siger Christian.

Spektakulært højhus
Byggeriet af et højhus i Danmark får de fleste til at spærre øjnene op.

For med en placering på en ydmyg 65. plads på listen over byer med flest højhuse er København og for den sags skyld resten af landet ikke vant til de imponerende byggerier.

Bella Sky Hotel i Ørestaden på Amager er ingen undtagelse. Tværtimod. For med sider, der hælder mere end 15 grader fra top til bund, er hotellet mere skævt end det skæve tårn i Pisa.

- Det har selvfølgelig været specielt med de skrå facader. Men Herlev Hospital, hvor vi også har arbejdet, er jo endnu højere. Højden er nu ikke nogen faktor for os. Der er ikke nogen forskel på at arbejde i fem eller 80 meters højde, lyder det fra Christian.

Dan Climb er stort set færdige med deres arbejde på Bella Sky Hotel, men kommer man forbi Ørestaden på Amager, kan man stadig nå at se de modige håndværkere hænge på siderne af højhuset lidt endnu.

I toppen af artiklen kan du komme med erhververvsklatrerne helt ud over kanten!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind