Nomadesøster frygter for børnene

Søsteren til moderen i nomadefamilien fra Langeland er bange for børnenes tilstand i Holland

Nyheden om, at de hollandske myndigheder har fundet nomadefamilien fra Langeland, vækker både glæde og bekymring hos familiens pårørende.

Moderens søster, Nina Klink, har med spænding fulgt sagen i Danmark, siden familien flygtede fra Langeland Kommune og blev eftersøgt i det meste af Europa.

- Jeg er meget urolig for deres tilstand. Jeg ved godt, at de gør det for at hjælpe (myndighederne red.), men det er ikke rart at tænke på, at min familie er blevet anbragt i en institution i Holland, siger hun.

Læs også: Nomadefamilien tilbageholdes i Holland

Forvirrede børn
Langeland Kommune har haft familien i kikkerten i flere måneder, fordi sagsbehandlerne frygter, at de fire børn fra et til seks år lever under miserable forhold. Men den 28-årige mor og den 38-årige hollandske far havde ikke lyst til at blive kigget efter i sømmene og stak derfor af til Holland.

Her er børnene nu havnet på en hollandsk instituion, hvor en tvangsundersøgels skal fastslå, om børnene skal være hos deres forældre fremover eller ej.

Den beslutning gør Nina Klink urolig for sine nevøer og niecer.

- De er sikkert bange for, hvad der skal ske. Det er jo et fremmed sted, og de har ikke deres forældre, siger hun til ekstrabladet.dk

Læs også: Fyns Politi på jagt: Frygter ny 'Brønderslev-sag'

Kom tilbage til DK
Souschef Charlotte Jensen fra Børn- og Kulturafdelingen i Langeland Kommune oplyste tidligere i dag, at det er de hollandske myndigheder, der skal vurdere, om børnene skal blive i Holland på længere sigt eller skal tilbage til Danmark.

Nina Klink er dog ikke i tvivl om, hvad hun mener, er bedst for børnene. De skal tilbage til Danmark, hvor moderen får hjælp, og faderen ikke er der, forklarer hun til ekstrabladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer