Så kom årets første varmebølge

Og efter regn kommer der sol igen

Årets første varmebølge er netop drevet over - men der kommer sol igen. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Årets første varmebølge er netop drevet over - men der kommer sol igen. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

Temperaturen sneg sig i går op i nærheden af 25°C igen og dermed kunne to områder i Jylland prale med sommerens første varmebølger.

Gennemsnittet af de højeste temperaturer over dagene mandag til onsdag oversteg 25°C i to områder i Jylland, og det er netop kriteriet for en lokal varmebølge, oplyser DMI i dag.

Varmebølgen lå over et område omkring Karup-Holstebro og over den sydvestligste del af landet blandt andet Tønder og Esbjerg.

Definitionen på en varmebølge skal ikke forveksles med hedebølge.

Her skal gennemsnittet af de højeste temperaturer over tre dage passere 28°C.

Men med varmebølgerne i det jyske skal de fleste steder i landet som bekendt sige farvel til sol og varme for en stund og goddag til en masse regn.

Se din lokale vejrudsigt her for de næste ti døgn.

Det er dog ikke helt slut med solskinsvejret.

Onsdag forlød det, at sommeren ville forsvinde og ikke komme tilbage de næste 14 dage. Men den nyeste melding er langt mere sommerferievenlig.

For når vi er kommet igennem en halvtrist og kølig fredag og en varmere, men våd lørdag, kommer det varme og solrige vejr tilbage. Efter vestenvind og kølig luft skulle der lørdag komme et varmefrembrud fra øst, forudser TV2's meteorolog, Andreas Nyholm til Ritzau.

Også DMI melder om tørt og en del sol fra søndag - selvom der i de østlige egne kan falde en byge. Temperaturene kan snige sig op til 22 grader.

Helt stabil varme er der dog ikke udsigt til, da vinden kommer fra nordvest, og der kan falde byger.

0 kommentarer
Vis kommentarer