Fitnesskæde opfordrer børn til solarium

Fitnessdk og Consol Solcenter hævder, at børn har godt af at gå i solarium. Kræftens Bekæmpelse er bestyrtet

Fitness.dk oplyser, at de ikke har været klar over opfordringen til at børn bør gå i solarium.
Fitness.dk oplyser, at de ikke har været klar over opfordringen til at børn bør gå i solarium.

Børn får vigtige D3-vitaminer af at gå i solarium og har derfor godt af at ligge under de kunstige sole. Sådan har det i årevis lydt fra Fitnessdk og Consol Solcenter på kædernes informationskanal i solkabinerne, skriver 24timer.

Påstanden kommer på trods af, at Sundhedsstyrelsen fraråder især børn og unge at gå i solarium på grund af kræftrisikoen. Nu har kæderne et alvorligt problem, siger Kræftens Bekæmpelse.

- Det er dybt beklageligt, og Kræftens Bekæmpelse tager stærkt afstand fra en så vildledende og ulovlig sundhedsanprisning, som omgående bør fjernes, for børn har intet - intet - at lave i et solarium, siger projektchef Anja Philip til avisen.

Hun fraråder enhver at gå i solarium for at få D-vitamin og fortæller, at børn og unges risiko for den aggressive og dødelige modermærkekræft stiger med op til 150 procent ved blot en månedlig tur under solariernes UV-stråler.

På kædernes informationskanal hævdes det, at børn går glip af "vigtige positive effekter som for eksempel vitamin D3 …", hvis de undlader at gå i solarium og ud i solen. Kæderne tilbyder desuden "en UV-hærdnings-behandling, som varer tre-fire uger".

Begge kæderne beklager over for 24timer informationerne, og hævder, at der er tale om en fejl, som leverandøren af solarierne har begået. Direktør i Fitnessdk Line Saletta fastslår, at kæden aldrig har haft intentioner om at få børn til at gå i solarium.

- Vi markedsfører intet til børn og har aldrig villet påstå, at det kan være sundt at gå i solarium. Vi har i dag bedt vores leverandør slette informationerne fra infokanalen, siger hun.

- Vi vil selvfølgelig aldrig nogensinde med vilje anbefale børn at gå i solarium. Det, der er sket, er en fejl, vi ikke har været opmærksom på. Det bliver ændret nu, forsikrer direktøren for 140 Consol Solcentre, Carsten Bunch.

0 kommentarer
Vis kommentarer