Arriva truer med retssag om DSBFirst

Arriva truer med en retssag, fordi fransk Veolia er valgt til at overtage togdriften i Sydsverige fra DSBFirst

Arriva truer nu de svenske myndigheder med en retssag. Det sker, fordi franske Veolia Transport er blevet valgt til at overtage togdriften i Sydsverige og over Øresund efter DSBFirst.

Arriva mener nemlig ikke, at opgaven har været i reelt udbud, og at selskabet har haft mulighed for at komme med et bud på driften.

- Det er lidt mærkeligt, at vi ikke får mulighed for at fremlægge et rigtigt forslag, siger Arrivas pressechef Thobias Ligneman ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Arriva vil have forvaltningsdomstolen i Skåne til at se på aftalen mellem Öresundståg og Veolia Transport, som blev præsenteret tirsdag.

Mens DSBFirst i foråret har været truet af konkurs, har Öresundståg spurgt Veolia, Arriva og svenske SJ om deres mulighed for at overtage togdriften hurtigt. Og ifølge Öresundståg fremstod Veolia bedst i konkurrencen.

Men den udlægning accepterer Arriva ikke.

- Efter en eller to korte kontakter, førte det aldrig til nogen efterfølgende forhandling, siger Thobias Ligneman.

Men Öresundstågs administrerende direktør Gunnar Wulff tager truslen roligt. Han tror ikke, at en retssag vil bringe aftalen i fare.

Detaljerne er dog ikke forhandlet færdigt, og Gunnar Wullf udelukker ikke, at prisen for aftalen med Veolia bliver højere end, hvad man har betalt til DSBFirst.

Løsningen med Veolia Transport indebærer ingen ændringer i køreplanen i Sydsverige og over Øresundsbroen. Veolia ventes at overtage flere af medarbejderne hos DSBFirst Sverige.

Veolia Transport overtager togdriften den 10. december og frem til 2013. Derefter skal der findes en ny operatør.

0 kommentarer
Vis kommentarer