Vejret: Op mod 30 grader på tirsdag

DMIs prognose viser nu op til 30 graders varme og fuld drøn på solen på tirsdag - men meget kan nå at ændre sig...

Sol i København tidligere i juni - på tirsdag ser temperaturen dog ud til at blive rigtig høj. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Sol i København tidligere i juni - på tirsdag ser temperaturen dog ud til at blive rigtig høj. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Det kan blive rigtig sommer med sol og tredive grader på tirsdag. Det viser den seneste prognose for Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Som det ser ud nu, kommer vi op i nærheden af de 30 grader på tirsdag, siger vagthavende meteorolog Henning Gisselø til ekstrabladet.dk onsdag aften.

Han understreger dog, at udsigten er præget af en del usikkerhed - for det er trods alt først om seks dage.

Tjek vejret nær dig på vejret.dk!

Efter hedeturen tirsdag ser vejret straks ud til at slå om til koldere temperaturer igen - og det er netop det, der giver usikkerheden.

- De der varme peaks i vejret kommer ofte lige før, det slår om, siger Henning Gisselø.

Varmen skal komme om dagen
- Så varmefronten skal komme om dagen, før det nytter noget. Hvis varmefronten kommer om natten, får vi selvfølgelig en varm nat, men så bliver det ikke 30 grader om dagen. Så bliver det måske 27-28 grader, siger den vagthavende meteorolog.

Efter at vejret næste onsdag angiveligt slår om i koldere temperaturer igen, regner DMI med, at termometret langsomt vil kravle op igen med lidt varme, lidt skyer og byger.

- Vi er kommet ind i en periode hvor det bølger op og ned. Nu ser det ud til at blive varmt, og så kommer der altså en koldfront, hvor vi får banket tempraturerne godt ned igen, siger Henning Gisselø.

0 kommentarer
Vis kommentarer