Vi ser tv 200 minutter dagligt

Danskernes tv forbrug stiger fortsat

Fjernsyn overalt - oppe og nede (Foto: AP)
Fjernsyn overalt - oppe og nede (Foto: AP)

I gennemsnit så danskerne tv i 3 timer og 21 minutter dagligt i 2010 - og det er en stigning på 12 minutter, i forhold til 2009.

Ifølge den netop udkomne: 'Statistisk Årbog 2011' har 97 ud af 100 husstande i Danmark nu tv. Langt de fleste danskere har således adgang til DR1 og TV2 - plus en lang række andre tv kanaler.

Har man tid og lyst, kan man se fjernsyn døgnet rundt - og vi er da også rigtig mange, der dagligt bruger masser af tid foran 'husalteret':

Generelt stiger tv-forbruget generelt med alderen, og personer over 55 år har det markant højeste tv-forbrug med et gennemsnit på 4 timer og 7 minutter om dagen. Derimod ser børn i aldersgruppen 4-11 år 'kun' tv i gennemsnit 2 timer og 3 minutter dagligt og er dermed den aldersgruppe, der har det mindste tv-forbrug.

TV historie
Der er sket en hulens masse, siden tv første gang så dagens lys herhjemme.

For 60 år siden - i 1951 - blev en prøvesender placeret på Radiohuset, den rakte dog kun nogle få km, hvilket selvfølgelig tilsvarende begrænsede antallet af tv seere.

Men det ugentlige antal sendetimer var da også til at overse, nemlig 3. Godt 150 timer årligt kunne danskerne således tilbringe foran kassen, hvis de så revl og krat!

I 1955 indvies den første rigtige sender, Gladsaxe-senderen, som dækker det meste af Sjælland. Nu betaler 3.500 danskere tv-licens.

Først året efter bliver det jydernes tur til at se tv og nu har 64 % af befolkningen mulighed for at modtage tv signaler - det er dog kun 16.000, der betaler tv-licens. Måske fordi der kun sendes fjernsyn 12 timer om ugen.

Siden gik det slag i slag. Udbuddet af tv udsendelser er eksploderet, og alene en kanal som 'TV 2 SPORT' sender nu over 6.000 timer årligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer