Nye skybrud rammer Danmark i dag

Meteorologerne varsler atter om store regnmængder - se din lokale vejrudsigt her

DMI har netop udsendt varsel om nye skybrud:

Der er varsel om skybrud for hele landet. Regnen ventes at starte i Sønderjylland midt på eftermiddagen og derefter brede sig nordøstpå i løbet af aftenen og natten.

Mange steder vil der komme mere end 15mm regn på 30 minutter.

Den vagthavende på Meteorologisk Institut - Jeanne Mangerel - siger til ekstrabladet.dk:

- Så skal vi igen-igen have store mængder af nedbør. Men vi kan desværre ikke sige noget om, hvor regnen især vil styrte særlig kraftigt ned. Det afhænger af, hvordan fronten ender med at bevæge sig.

Så sent som i sidste uge var Danmark også udsat for heftige skybrud. Allermest regn faldt der i Alslev, hvor der i eftermiddags- og aftentimerne faldt 62 mm regn. Det svarer til, hvad der normalt falder på en måned.

Se, hvordan vejret bliver i dit lokalområde, her.

I kølvandet på DMI's varsling om skybrud, advarer den lavtliggende Tønder Kommune nu sine indbyggere: 'Vær særligt opmærksomme og velforberedte på oversvømmelser i dag' - skriver JV.dk

Bl.a. kan følgende læses på Tønder Kommunes hjemmeside:

- Dansk Meteorologisk Institut varsler skybrud, når nedbørintensiteten ventes at overstige 15 mm på 30 minutter over et større område. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter m.v.

Med hensyn til kælderen skriver kommunen bl.a.:

- Gode råd til forebyggelse af oversvømmelse af kælderen: Kontroller og rens tagrender og tagnedløb:

Kontroller og rens udendørs afløbsriste for blade og andet affald. Luk vinduer - især tag- og kældervinduer. Løft så mange ting som muligt fra kældergulvet, så de ikke kommer i kontakt med vandet, hvis det kommer ind i kælderen. Undgå så vidt muligt tæpper og trægulve i kælderen.

Samtidig tilbyder Tønder Kommune borgerne sandsække, der udleveres hos det lokale brandvæsen.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
0 kommentarer
Vis kommentarer