Politifolk flyttes ind bag skrivebordet

En række sjællandske politikredse rykker politi fra gaden ind på kontorerne for at efterforske indbrud.

For at få bugt med sagsmapperne flytter både Nordsjællands og Københavns Politi betjente fra gaden og ind bag skrivebordet (Foto: Klavs Bo Christensen)
For at få bugt med sagsmapperne flytter både Nordsjællands og Københavns Politi betjente fra gaden og ind bag skrivebordet (Foto: Klavs Bo Christensen)

Der bliver længere mellem patruljevognene på de sjællandske gader hen over sommeren og efteråret.

Både Nordsjællands Politi og Københavns Politi vil i løbet af de kommende måneder flytte betjente fra politibilen og om bag skrivebordet for at få bugt med store bunker af sagsmapper.

Barberet ned til et minimum
En prioritering, som vækker stor bekymring i politiets egne rækker, skriver Berlingske.

- Borgerne kommer til at opleve, at politiet får sværere ved at reagere på deres henvendelser, siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet til avisen.

- Beredskabet er barberet ned til et absolut minimum, og der kan ikke skæres mere i det, for så kan det simpelthen ikke hænge sammen.

Skal efterforske indbrud
Hos Nordsjællands Politi vil man fra midten af juni begynde at flytte i alt 40 ud af beredskabets 200 mand til sagsbehandling samt en større indsats i efterforskning omkring indbrud.

Ifølge Berlingske vækker det stor bekymring blandt politikredsens betjente, men ifølge Flemming Drejer, chefpolitiinspektør, så handler det om at bruge ressourcerne der, hvor der er mest brug for dem.

I Københavns Politi vil beredskabet ligeledes blive beskåret kraftigt i efteråret

Useriøst i følge formand
Formand for Københavns Politiforening Claus Oxfeldt forventer, at der bliver omkring 100 færre politifolk til at servicere borgerne.

- Det er useriøst i forhold til borgerbetjeningen og vores kerneydelse i politiet, siger Claus Oxfeldt til Berlingske.

Justitsminister Lars Barfoed (K) slår fast, at han ikke vil gå med til, at der kommer færre betjente på gaden:

- Vores mål med politireformen er, at vi samlet set får mere politi på gaden, og den målsætning vil jeg ikke acceptere bliver svækket, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer