Greenpeace-skibe lægger Grønland bag sig

Greenpeace sender to skibe væk og overvejer, hvordan kampen mod olieboringerne ved Grønland skal fortsætte.

Greenpeace har trukket de to skibe ud af grønlandsk farvand, der har været benyttet som base i forbindelse med aktionen mod det skotske selskab Cairns boreplatforme ud for Grønland.

Det bekræfter Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace, over for Ritzau.

Det betyder dog ikke, understreger han, at organisationen opgiver sin kamp mod boringer efter olie i havet ud for Grønland.

- I vores sprogbrug skelner vi mellem aktioner og kampagner. Det er uvist, om vi genoptager aktionen deroppe, men det er til gengæld helt sikkert, at vi fortsætter vores kampagner mod boringerne, siger generalsekretæren.

Den 4. juni blev 18 aktivister fra Greenpeace anholdt efter en aktion mod én af Cairns to boreplatforme. Aktivisterne blev sejlet ud til platformene fra de to skibe "Esperanza" og "Arctic Sunrise".

Fem dage senere idømte en hollandsk domstol Greenpeace dagbøder på et beløb, svarende til 375.000 kroner, hvis aktivister fra miljøorganisationen i de næste seks måneder bevæger sig inden for 500 meters afstand af boreplatformene.

Overordnet ønsker Greenpeace ud fra miljømæssige hensyn at forhindre, at der bores efter olie ud for den grønlandske kyst.

Mads Flarup Christensen understreger, at den kamp fortsætter.

- Og det gør den, uanset hvor mange advokater Cairn hyrer for at tromle os ned, slutter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer