Kondomer for 50 millioner til Afrika

Mens andre lande sparer på støttekronerne til kampen mod Aids, fortsætter Danmark

Kondomer for 50 millioner skal bruges til at bekæmpe AIDS i Afrika.
Kondomer for 50 millioner skal bruges til at bekæmpe AIDS i Afrika.

Selv om kampen mod Aids-epidemien i det seneste årti har nedbragt udbredelsen af den dødbringende sygdom, og selv om flere donorlande nu sparer på støttekronerne til bekæmpelsen, vil Danmark fortsætte.

Således skal næsten en tiendedel af bistandsbudgettet bruges på bekæmpelse HIV og Aids.Det fastslår udviklingsminister Søren Pind (V) i forbindelse med et stort FN-topmøde om Aids-kampen i New York, skriver Berlingske søndag.

- Det går klart bedre end tidligere. Siden 1999, hvor man mener, at HIV-epidemien toppede, er antallet af nysmittede for eksempel faldet med 19 procent på verdensplan, siger Søren Pind og fortsætter:

- Men der er stadig over 30 millioner smittede og hver dag smittes over 7.000 nye med HIV, så problemet er på ingen måder løst. Derfor fortsætter Danmark også indsatsen i de kommende år.

Søren Pind vil, ifølge Berlingske, blandt andet øremærke op til 50 millioner kroner, så det bliver lettere at skaffe kondomer i Afrika - både for mænd og kvinder.

FN-topmødet, der markerer, at det nu er 30 år siden, at Aids første gang blev registreret, har justeret indsatsen mod epidemien og opstillet nye mål.

Fremover skal indsatsen rettes endnu mere mod de mest sårbare grupper - såsom homoseksuelle og prostituerede - fordi de basale budskaber om sygdommen og smitten efterhånden er trængt igennem i den brede befolkning.

Målet er nu at halvere den seksuelle overførelse af HIV og halvere HIV-smitte blandt narkomaner i 2015.

Samme år skal 15 millioner Aids-patienter ifølge målsætningen have adgang til livsforlængende medicin. Justeringen på FN-plan flugter ret præcist med den reviderede handlingsplan for Danmarks indsats.

0 kommentarer
Vis kommentarer