Hun lever med sin tunge historie

Det er fem år siden, den dengang 18-årige Natascha Kampusch slap væk fra otte års fangenskab i en syg mands kælder. Nu fortæller hun hele sin historie i bogen ’3096 dage’

Natascha Kampusch blev holdt fanget i en kælder under jorden i otte år, inden hun slap ud af sin bortføres kløer. Nu fortæller hun sin historie til EKSTRA. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Natascha Kampusch blev holdt fanget i en kælder under jorden i otte år, inden hun slap ud af sin bortføres kløer. Nu fortæller hun sin historie til EKSTRA. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA, har som de første herhjemme mødt hende.

I interviewet fortæller hun i detaljer om, hvordan hun blev fanget, om tortur, vold og misbrug, og om hvordan hun til sidst fandt modet til at slippe fri.

Det er tydeligt, at den nu 23-årige kvinde er dybt mærket og formentlig aldrig helt kommer sig:

– Jeg lider af en social forbi. De fleste mennesker har svært ved at komme overens med min fortid. De er bange for at gøre eller sige noget forkert, og jeg har svært ved at være sammen med jævnaldrende. Vi har jo ikke rigtig noget fælles at relatere til, fordi jeg ikke har haft et liv som andre på min alder, siger hun til EKSTRA, der har mødt Natascha Kampusch i Wien.

Læs: Kampusch: Jeg blev bundet og slået 200 gange om ugen

Østrigske Natascha var ti år gammel, da hun blev kidnappet på vej til skole af Wolfgang Priklopil og smidt ned i en kælder under hans hus. Først otte år senere fandt hun ved et mirakel modet til at stikke af, da Priklopil en dag var uopmærksom. Kort efter hendes flugt tog han sit eget liv.

– De sidste år efter flugten har lært mig, at jeg skal turde satse noget mere. Have mod til at springe ud i fremtiden.

– Det er et stort ansvar at leve med sådan en tung historie på sig. Jeg tænker, at min fremtid i hvert fald bliver bedre end min fortid. Men jeg ved også, at selv det, der kan virke idyllisk og trygt, pludselig kan blive revet væk, siger hun til EKSTRA.

Læs: Kampusch vil møde sin kidnappers mor

Natascha Kampusch håber, at hendes bog kan hjælpe andre til at finde styrken til at få et bedre liv:

– Jeg forsøger at vise, hvilket udtryk vold også kan have, siger hun til EKSTRA og hentyder til de usynlige mure, gerningsmanden byggede omkring hende ved konstant at udsætte hende for vold, trusler og psykisk terror. Hun håber, hendes fortælling kan hjælpe nogle af de mange kvinder, der udsættes for vold af deres samlever, som ikke kan flygte, selv om hoveddøren står åben.

Læs: Kampuschs bortfører var alene om det

– Det er bl.a. disse kvinder, jeg gerne vil give mulighed for at lære deres egen situation bedre at kende og vurdere alternativer, så de får mulighed for at befri sig selv, siger hun til EKSTRA.

DU KAN LÆSE HELE DET STORE INTERVIEW MED NATASCHA KAMPUSCH I MAGASINET EKSTRA, SOM FÅS MED EKSTRA BLADET LØRDAG.


1 af 2 - Jeg lider af en social forbi, siger den 23-årige kvinde, der har svært ved at være sammen med jævnaldrende. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 2 Natascha Kampusch blev holdt fanget i en kælder under jorden i otte år, inden hun slap ud af sin bortføres kløer. Nu fortæller hun sin historie til EKSTRA. (Foto: Thomas Lekfeldt)
0 kommentarer
Vis kommentarer