Nordsvenskerne har det varmest i Europa

Jo længere nord på i Europa, jo varmere. Nordsverige var varmest fredag og ventes at blive det weekenden over

Rod i verdenstemperaturerne: Nordsverige er varmere en Napoli, og i Tornedalen koger befolkningen i 33,5 graders varme. (Arkivfoto)
Rod i verdenstemperaturerne: Nordsverige er varmere en Napoli, og i Tornedalen koger befolkningen i 33,5 graders varme. (Arkivfoto)

Norrbotten i Sverige er i øjeblikket det varmeste sted i Europa, og de høje varmegrader ventes at holde weekenden over. Det siger meteorologer. Dermed er der lige nu varmere i Norbotten end i Napoli.

Landsbyen Markusvinsa i Tornedalen havde fredag den højeste temperatur i Europa med hele 33,5 grader, og temperaturerne ventes at holde sig over de 30 grader både lørdag og søndag.

Se også: Smid tøjet i pinsen

Ikke langt derfra i Östersund er det også varmt. Allerede lørdag formiddag var der 28 grader. På samme tid var der kun 17 grader i København.

De høje temperaturer så langt mod nord kan synes overraskende. Men ifølge meteorloger ved Sverige Meteorologiske Institut, SMHI, er det ikke tilfældet.

Lignende høje temperaturer er målt i de seneste forsomre i Norrland i Sverige.

Se din lokale vejrudsigt her

Det er varme vinde fra øst, der har givet det nordlige Norden varmegrader på linje med Middelhavslande.

Allerede mandag er køligere vinde på vej ind over det nordlige Sverige og Finland, og så falder temperaturen til cirka 15 grader, der er mere normale for årstiden for området.

0 kommentarer
Vis kommentarer