Betalingsbalancen er en solstrålehistorie

Danmark har historisk stort overskud på betalingsbalancen. April gav et overskud på 10,1 milliarder kroner

Danmarks overskud på betalingsbalancen er et lyspunkt i de ellers sorte økonomiske tider.

Overskuddet på betalingsbalancens løbende poster var i april på 10,1 milliarder kroner, hvilket er 2,5 milliarder kroner højere end i marts, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det historisk store overskud på betalingsbalancen er den ubestridte solstrålehistorie i dansk økonomi netop nu, siger Jan Størup Nielsen, senioranalytiker i Nordea.

- Det skyldes ikke mindst et stort overskud på vare- og tjenesteposterne på hele 9,1 milliarder kroner. Set over de seneste 12 måneder er overskuddet rekordstort på godt 102 milliarder kroner, tilføjer han.

Overskuddet i april var også 2,5 milliarder kroner højere end i samme måned i 2010.

I de seneste tre måneder blev overskuddet på betalingsbalancens løbende poster på 23,8 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 4,7 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år.

Dette skyldes især en stigning i løn- og formueindkomst på fem milliarder kroner.

- De store overskud på betalingsbalancen fortsætter med at tikke ind. Og overskuddene har været større end sidste år, siger Niels Rønholt, seniorøkonom i Jyske Bank.

- Fortsætter det på den måde, vil det samlede overskud for 2011 komme til at overgå 2010, som jo var et rekordår, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer