Ratko Mladic er ikke dødssyg

Lægeundersøgelserne er ikke forbi, den den krigsforbrydertiltalte eks-general viser ingentegn på terminal sygdom

Ratko Mladic gjorde honnør i retten i Haag, hvor han præsenterede sig som 'general Ratko Mladic'. Han beskrev sig selv om 'alvorligt syg', men det understøttes ikke af lægeundersøgelser - endnu. /Foto: Getty Images)
Ratko Mladic gjorde honnør i retten i Haag, hvor han præsenterede sig som 'general Ratko Mladic'. Han beskrev sig selv om 'alvorligt syg', men det understøttes ikke af lægeundersøgelser - endnu. /Foto: Getty Images)

En talskvinde for FN's krigsforbryderdomstol i Haag har i dag, onsdag, oplyst, at den tidligere bosnisk-serbiske hærchef, Ratko Mladic, som er stillet for domstolen, sigtet for folkemord og krigsforbrydelser, ikke viser nogen tegn på at lide af nogen 'terminal sygdom'.

Det skriver det hollandske website expatica.com.

Mladic gennemgår imidlertid stadig undersøgelsere i fængslet.

- Det, jeg kan sige om hans påstand om, at han er terminalt eller alvorligt syg, er, at lægerne i fængslet har som opgave og pligt at informere en af rettens dommere, hvis der er noget tegn overhovedet på en livstruende situation, sagde talskvinden Nerma Jelacic.

11 alvorlige anklager
- Til dato er ingen sådan situation rapporteret for så vidt angår Mladic, selv om vi har gennemført en række lægelige undersøgelser af ham, tilføjede Jelacic.

Den 69-årige Ratko Mladic blev i fredags fremstillet for krigsforbryderdomstolen i den hollandske regeringsby. Han blev stillet over for 11 tilfælde af folkemord, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.
Læs også: Mladic i retten i dag

Mladic afviste at forholde sig til anklagerne. Det giver ham 30 dages betænkningstid. Men forinden havde han fortalt retten, at han er 'alvorligt syg'.

- Som man kunne se på hans optræden i retten fredag, lader det til, at han har forsømt sit helbred i de år, hvor han har været på flugt, sagde Nerma Jelacic i dag i Haag.

Ratko Mladic har været eftersøgt i 16 år, indtil han blev pågrebet 26. maj.
Læs: Ratko Mladic fanget

31. maj blev han overført til domstolen i Haag.

Her bliver han holdt i isolation, mens lægeundersøgelserne står på, og det vil han fortsat blive, når han inden længe flyttet til en almindelig del af domstolens fængsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer