SAS åbner ny rute til Kina

SAS øger sit fokus på Kina med en ny rute til Kinas største by, Shanghai

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS åbner en ny rute fra København til Kinas store finanscentrum Shanghai.

SAS har i forvejen en rute til Beijing, men strømmen af forretningsfolk fra Danmark til Kina og tilbage har skabt grundlaget for den ny rute med fem ugentlige afgange.

- Det er forretningsfolk, der skal bære den her rute, siger Per Møller Jensen, marketingsdirektør i SAS.

- Trafikken går begge veje. Og så er der også mange turister, der rejser mellem København og Shanghai.

SAS arbejder i øjeblikket på at udvide det eksisterende samarbejde med Singapore Airlines og All Nipon Airways, så selskabet kan udvide kapaciteten i Sydøstasien og Kina.

- Sydøstasien og Kina er enormt interessante markeder. Derfor forsøger vi selv at flyve mere dertil eller indgå partnerskaber med selskaber, der flyver til området, siger Møller Jensen.

SAS afviser, at udvidelsen af langdistanceruter til Asien er en decideret overlevelsesmanøvre i kampen mod lavprisselskaber som Norwegian og Ryan Air, der presser selskabet på de kortere distancer og samtidig planlægger ny ruter til blandt andet New York.

- Det her er ikke et modtræk. Lavprisselskaberne vil tilbyde rejser til New York for 1000 kroner hver vej, og det kan du ikke bygge en fornuftig forretning. Desuden har de ikke vores vidtforgrenede netværk, siger marketingsdirektøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer