Regionsaftale sylter psykiatrien

Flere kritiske røster peger på, at regeringens aftale med regionerne ikke giver flere penge til psykiatrien

De psykiatriske patienter og deres pårørende er endnu en gang taberne i det økonomiske spil mellem regeringen og regionerne. Sådan lyder kritikken fra flere sider efter torsdagens aftale om den økonomiske ramme for 2012.

- Aftalen er markant ringere, end jeg havde frygtet. Den får alvorlige konsekvenser for mennesker med psykiske sygdomme, lyder reaktionen fra Ebbe Henningsen, formand for foreningen Bedre Psykiatri.

Aftalen mellem regeringen og regionerne fastslår, at de 150 millioner kroner, som regeringens 2020-aftale afsætter som årlig ekstrabevilling til psykiatrien, skal søges gennem satspuljemidlerne.

Det vækker kritik hos Lægeforeningen, som mener finansieringen både er utilstrækkelig og usikker.

- Det er trist, at denne del af sundhedsvæsenet stadig skal spises af med færre penge, og at den ikke kan sikres en tilstrækkelig fast finansiering, lyder det fra formand Mads Koch Hansen.

I forbindelse med 2020-aftalen indskærpede Psykiatrisk Selskab, at det har stor betydning, om ekstrabevillingen er fast eller satspuljefinansieret.

- Satspuljemidlerne er tidsbegrænsede. Det er et grundlæggende løft, vi har brug for, sagde formand Jeanett Bauer.

- Der er behov for en national handlingsplan for psykiatrien, men det virker ærligt talt, som om det har lange udsigter, konstaterer Mads Koch Hansen.

I oppositionen er man bestemt heller ikke begejstret for prioriteringen.

- Det er urimeligt, at en kæmpe patientgruppe fortsat skal leve med så ringe muligheder for behandling, raser SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl.

Han lover to milliarder kroner til "hurtigere og bedre behandling i psykiatrien", hvis partiet kommer til magten.

0 kommentarer
Vis kommentarer