Christiania lukker

Staden har brug for tænkepause i en presset tid

Fra i morgen lukker alle Christianias forretninger ned – lovlige som ulovlige. Det siger Christianias pressegruppe til Ekstra Bladet. (Foto: Thomas Wilmann)
Fra i morgen lukker alle Christianias forretninger ned – lovlige som ulovlige. Det siger Christianias pressegruppe til Ekstra Bladet. (Foto: Thomas Wilmann)

I dag lukker alle Christianias forretninger ned – lovlige som ulovlige. Det siger Christianias pressegruppe til Ekstra Bladet.

– Vi har brug for en tænkepause. Dels så vi kan få ro til at tænke os om og dels for at gøre opmærksom på, at Christiania er under pres, lyder det fra pressegruppen.

Og derfor vil alle forretningsdrivende holde lukket de næste dage. Fra cykelforretninger over restauranten Spiseloppen og spillestedet Loppen til hash-handlerne i den verdenskendte Pusherstreet.

Ifølge pressegruppen har Christiania gennem 40 år udviklet helt unikke kultur- og fritidstilbud, der dagligt tiltrækker tusindvis af folk fra både København og resten af Danmark. For ikke tale om en af Danmarks største turistattraktioner.

- Men vi mener, at det foreløbige udkast fra statens side vil betyde afvikling af det åbne, selvforvaltende, eksperimenterende Christiania som vi kender.

Pressegruppen understreger at Staden fortsat er indforstået med at forhandle en lovliggørelse.

- Men den skal sikre de kvaliteter, vi er stolte af, lyder det.

- Vi tager derfor en tænkepause, og beder jer der bruger og støtter Christiania om at respektere vores lukning. Vi håber I vil bakke os op i vores forsøg på at finde en vej gennem jura, økonomi, og bureaukrati - en vej, der sikrer at det kreative og spontane Christiania lever videre før vi svarer.