Minister hjælper strandede MBA-studerende

De studerende, der er i gang med en MBA-uddannelse på CBS SIMI, kan nu færdiggøre uddannelsen på CBS.

Der er nu fundet en løsning for de cirka 20 studerende på hold 17, der er i færd med at tage en MBA-uddannelse på CBS Simi.

De vil nu få mulighed for at færdiggøre deres uddannelsen på CBS og få et gyldigt eksamensbevis, oplyser Videnskabsministeriet.

MBA står for "Master of Business Administration" og er en erhvervsøkonomisk ledelsesuddannelse på kandidatniveau.

Efter, at det for nylig blev slået fast, at CBS Simi bygger på en ulovlig fusion mellem handelshøjskolen og den privatejede udbyder af MBA-titler, Scandinavian International Management Institut (Simi), er der sået tvivl om gyldigheden af elevernes uddannelse.

Men hold 17 får nu mulighed for at gennemføre den resterende del af MBA-uddannelsen på CBS og modtage et eksamensbevis derfra.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning for de studerende, som var kommet i klemme, mens de var i gang med en uddannelse.

- Nu mangler vi at finde en løsning for de studerende på hold 16, som har afsluttet deres uddannelsesforløb, men det arbejder vi på i øjeblikket, og jeg forventer, at det også falder på plads inden længe, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

De studerende har betalt op mod 500.000 kroner af egen lomme for uddannelsen, og Simi bliver nu afkrævet betaling i henhold til CBS' takster, for den resterende del af uddannelsen.

Et eventuelt overskydende beløb tilbagebetales til de studerende.

I marts blev rektor for CBS, Johan Roos, fyret, fordi han blev beskyldt for at stå bag den ulovlige fusion med Simi.

Derefter valgte bestyrelsesformanden for CBS Anders Knutsen at trække sig.