Annonce:
Annonce:

Messerschmidt raser over 'kommunist-radio'

Den tidligere kommunist Jørgen Ramskov skal være direktør for Berlingskes nye licensbetalte radiokanal '24syv', som skal konkurrere med DR. - Tragisk, mener Morten Messerschmidt (DF)

Jørgen Ramskov har tidligere været tv-direktør i DR. Han har også været produktions- og udviklingsdirektør ved Det Danske Filminstitut og administrerende direktør for Nimbus Film. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Jørgen Ramskov har tidligere været tv-direktør i DR. Han har også været produktions- og udviklingsdirektør ved Det Danske Filminstitut og administrerende direktør for Nimbus Film. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Samfund

BerlingskeGroup har vundet retten til at drive Danmarks nye, store licens-radiokanal, '24syv', og i dag afslørede Berlingskes koncernchef, Lisbeth Knudsen, at radiodirektøren hedder Jørgen Ramskov, når satsningen går i luften 1. november.

Læs også: Berlingske får den fjerde nye radiokanal.

Ramskov er tidligere tv-direktør hos DR, og er flere gange blevet beskyldt for at være en af de såkaldte røde lejesvende på grund af sin kommunistiske fortid, hvor han bl.a. har været medlem af centralkomitéen i Kommunistisk Arbejderparti.

Annonce:

Vil have en anden direktør
- Det er tragisk. Nu er der stillet næsten en milliard licens-kroner i udsigt til den nye radiokanal, som skal kæmpe med DR om lytterne, og så viser det sig, at det er en person, der har tilhørt en totalitærsocialistisk bevægelse, som skal lede den. Hans CV får jo DR til at ligne Konservativt Folkeparti, tordner Morten Messerschmidt, som også kalder Ramskov en rød lejesvend.

Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet mener, at man bør finde en anden til jobbet, og han fremhæver, at også Lisbeth Knudsen har en fortid i DR.

- Hun havde sin storhedstid i DR under Kristian Nissen, hvor hun var en del af problemet med den socialistiske tilgang til nyhedsdækningen, siger Morten Messerschmidt til ekstrabladet.dk.

Ulykkelig diskussion
Politikeren udtrykker tristhed over makkerskabet, og mener at det giver radiokanalen den værst tænkelige start.

- Hvis Ramskov er den bedste til jobbet, så er vi som land meget fattige på radiodirektører, mener Messerschmidt.

Jørgen Ramskov er også trist, men det er over Messerschmidts personangreb.

- Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde. Det er ulykkeligt, at vi overhovedet skal have den diskussion, siger den nyudnævnte direktør til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Skal konkurrere med P1
- Der er ingen eksempler på, at jeg i min karriere skulle have været politisk farvet i mit arbejde. Og Lisbeth er respekteret som få på grund af sin upartiskhed. Vi vil blive bedømt på, hvad vi laver, og ikke på min politiske fortid, siger Ramskov.

'24syv' vil koste de danske licensbetalere ca. 750 mio. kroner over de næste otte år, og den vil primært konkurrere med DR's P1. Kanalen bliver placeret på FM 4, hvor P2 ligger i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: