Flugtbilist uden kørekort dræbte Dan

Marianne Jørgensens bror blev dræbt af en fuld flugtbilist, der havde mistet kørekortet

Marianne Jørgensen på kirkegården i Herfølge, hvor hendes elskede bror ligger. Han blev kun 33 år. (Foto: LInda Johansen)
Marianne Jørgensen på kirkegården i Herfølge, hvor hendes elskede bror ligger. Han blev kun 33 år. (Foto: LInda Johansen)

Marianne Jørgensen ved alt om, hvilken pris man risikerer at betale, når folk kører bil, selv om de har sprit pumpende rundt i blodet og er fradømt kørekortet. Hun mistede i julen forrige år sin bror Dan.

Han nåede kun at blive 33 år, inden han blev kørt i døden. Ulykken forsynede bilisten med endnu en skæmmende titel: flugtbilist.

- Det er uforståeligt for mig, at man kan være så ligeglad med alle andre. Man sætter sig ind i en bil, selv om man ved, at man ikke må køre.

Læs også: Tusinder kører rundt trods fradømt kørekort

- Det er at tilsidesætte alle andre end én selv. Det er så forkert.

- Hvis det nu var dem selv, der var i min situation, så ville de være lige så rasende, som jeg er, siger 35-årige Marianne Jørgensen.

Noget er helt galt
Det er december 2009. Marianne Jørgensen er i byen for at købe en julegave til Dan. De har forinden begge været til julefrokost. Bare forskellige steder. Marianne finder sin mobil frem, som dagen før har været på lydløs. Hun ringer til sin mor. Med det samme ved hun, at der er noget helt galt:

- Kom hjem, lyder det.

Dan Jørgensen er blevet ramt bagfra af en bilist, da han gik fra julefrokosten. Bilisten med det frakendte kørekort flygter fra stedet.

Dan Jørgensens hjerte holder op med at slå, mens han ligger på operationsbordet.

Jeg var meget, meget gal
- Jeg går fuldstændig op i limningen. Det var noget nær det sidste, jeg kunne forestille mig. Jeg var meget, meget gal.

- Det er svært at beskrive, hvordan det er, når man finder ud af, at manden i det hele taget ikke måtte køre bil.

- Han tog noget fra os, som aldrig nogen sinde vil kunne erstattes. Dan er død. Dan kommer aldrig tilbage igen, siger Marianne Jørgensen.

Da nyheden om Dans død bliver overbragt, befinder Marianne Jørgensen sig i en form for boble. Hun forstår, hvad hun får at vide, men hun tror samtidig ikke på det. For Dan kunne ikke være død. Hun havde jo talt med ham dagen i forvejen.

Straffen er ikke hård nok

- Det er så uretfærdigt. Personligt synes jeg ikke, at straffen er hård nok. Deres biler skal konfiskeres meget hurtigere. Også selv om det er en, de har lånt. Så kommer ham, der har lånt bilen ud, også til at mærke, at det ikke var smart gjort.

- Fængselsstraffen er heller ikke høj nok. Den smule de får, opvejer slet ikke den risiko, som de udgør, siger Marianne Jørgensen.

Det mener Ekstra Bladet: Snup bilen fra idioterne

Har du også oplevelser med bilister, der kører uden kørekort? Så send os en sms på 1214 (alm. sms-takst) eller en mail på 1224@eb.dk.

1 af 2 Dan var meget glad for sin hund - de snuppede ofte en lur sammen. Nu har hans søster overtaget hunden. (Privatfoto)
2 af 2 Marianne Jørgensen på kirkegården i Herfølge, hvor hendes elskede bror ligger. Han blev kun 33 år. (Foto: LInda Johansen)