Nu kommer stormvejret

En hæsblæsende fredag med vindstød op til stormstyrke venter

Det bliver en voldsom fredag på vejrfronten. (Foto: Rasmus Baaner)
Det bliver en voldsom fredag på vejrfronten. (Foto: Rasmus Baaner)

Vindstød af stormstyrke i dag

Hård kuling med vindstød af stormstyrke - dét står på vejrmenuen i dag på hvad der går hen og bliver en særdeles blæsende indledning på weekenden.

Allerede i formiddagstimerne blæser det op, og især i Nordjylland får man kuling eller hård kuling med vindstød af stormstyrke.

Fra omkring middag slår blæsten også til over de østlige egne, hvor især Nordsjælland og Hovedstadsområdet kan se frem til særdeles blæsende vejr - også her med vindstød af stormstyrke, oplyser TV2 Vejrcenter.

- Midt på eftermiddagen kulminerer blæsten også på Bornholm, og både på Nordsjælland og på Bornholm kan det ikke udelukkes, at middelvinden en overgang kan nå stormende kuling. I resten af landet bliver det også blæsende, og ingen steder kan vindstød af stormstyrke udelukkes. Dermed bør man være opmærksom på at få sikret de havemøbler, som man i strålende solskinsvejr og 20 graders varme fik sat ud på terassen i sidste weekend, oplyser Danny Høgsholt fra TV2 Vejrcenter.

Tjek din lokale vejrudsigt på Vejret.dk"Skal du over de store broer med et såkaldt 'vindfølsomt' køretøj, bør du også være opmærksom i dag.Erfaringmæssigt er restriktioner på både Storebælt og Øresund ganske sandsynlige, og Femernsundbroen er med sin syd-nord-gående beliggenhed med nordvestenvinden i dag særdeles udsat." Opyser TV2 VejrcenterDen kraftige blæst opstår mellem et kraftigt lavtryk over Mellemskandinavien og et højtryk over De Britisker Øer. Imellem disse to tryksystemer blæser luften med stor hast ned over Danmark.Det britiske højtryk vil dog i weekenden rykke ind over Danmark og give os flot, solrigt og lunt forårsvejr.