Sexskandale ryster militæret i Australien

Voldtægt af piger i en atmosfære af rå mandehørm finder angiveligt sted på det australske forsvarsakademi

En flok Australske (ikke nødvendigvis dem på billedet) er gået over stregen over for en kvindelige kollega. (Arkivfoto: Ed Wray)
En flok Australske (ikke nødvendigvis dem på billedet) er gået over stregen over for en kvindelige kollega. (Arkivfoto: Ed Wray)

Australiens forsvarsminister har givet højtstående militærofficerer en veritabel skideballe for deres totale mangel på dømmekraft ved at have håndteret en sexskandale uhyre klodset, samtidig med at en ny sag er dukket op.

Den ny sag følger i kølvandet på en sag om en ung, kvindelig kadet på Australiens Forsvarsakademi, der blev offentlig kendt, efter at en mandlig rekrut angiveligt filmede sig selv, mens han havde sex med hende, og udsendte det til vennerne via Skype.

Læs også: Kvindelig kadet knaldet på kaserne

Mens forsvarsminister Stephen Smith forsvarede kvindens handlinger ved at fremføre hendes påstande onsdag, dukkede det op, at hun var blevet stillet for en disciplinær høring med anklager for at drikke i tjenesten og tage orlov uden tilladelse.

Hun blev idømt en bøde og fik kvarterarrest.

Smith sagde under høringen, at sagen var upassende, ufølsom og totalt spadedum, skriver Ritzau.

- Det her er virkelig en fejlvurdering, så det klodser. Det rangerer nogenlunde mellem at være komplet ufølsomt og komplet tåbeligt, og jeg kan faktisk ikke udtale mig stærkere, siger han til journalister.

Ministeren afviser at støtte lederen af Forsvarsakademiet, Bruce Kafer, da han torsdag havde muligheden. Smith har sagt, hvad han mener om sagerne, lyder forklaringen.

Sexsagen har været undersøgt af politiet og forsvarsauditører, der understreger, at alle, der findes skyldige i at begå kriminalitet, må regne med en afbrydelse af deres militære karriere.

Om beskyldninger, der ikke har forbindelse til denne sag, men som er foregået på det samme akademi, er en kvinde blevet interviewet af radiostationen ABC. Hun hævder, at hendes 19-årige niece er blevet voldtaget på militærakademiet.

I stedet for at blive tilbudt krisehjælp, skal hendes kommandant have sagt, at hun bare skulle bide det i sig.

Det overrasker ikke, da Australiens militær har opnået et uønsket ry for at have en både drikfældig og sexistisk kultur.