Forårsvejret drillede Kræftens Bekæmpelse

30,5 millioner kroner indsamlede frivillige for Kræftens Bekæmpelse. Et mindre fald i forhold til sidste år

29.000 frivillige travede villaveje og opgange tynde søndag for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. 30,5 millioner kroner havnede i raslebøsserne, og selv om det ikke er helt så meget som sidste år, så er organisationen tilfreds.

- Jeg er enorm stolt over den store opbakning fra danskerne. Jeg vil gerne sige en dybfølt tak til alle, der har givet et bidrag, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Når det ikke lykkedes at slå rekorden fra 2009 på 34 millioner kroner, skyldes det, at indsamlerne flere steder blev mødt af en lukket dør.

- Forårsvejret har spillet ind. Vi tror, at mange var taget hjemmefra for at handle eller nyde naturen, og derfor var der flere steder end sidste år, hvor indsamlerne ikke traf nogen hjemme, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Med 715 lokale indsamlingssteder har indsamlingen dækket alle områder af Danmark. Forholdsvis flest penge blev der givet de mindre steder, blandt andet på Samsø, Læsø og i Ringkjøbing-Skjern.

- Det kan måske forklares med, at indsamlerne her kender beboerne og ved, at når der ikke lige er nogen hjemme, så kan det være en god idé at forsøge igen på tilbagevejen, siger Leif Vestergaard Pedersen, som selv tog turen i Jelling.

Kræftens Bekæmpelse bruger pengene på forskning, støtte til patienter og pårørende, og på oplysningsmateriale, der skal forebygge kræft.