Folk iler til Lemvig for at se død kaskelothval

Hvalen drev i land lørdag aften

(Privatfoto: Peder Johannesen)
(Privatfoto: Peder Johannesen)

Hundredvis af mennesker vil se den afdøde kaskelothval, som lørdag aften drev ind på kysten ved Bovbjerg.

Det sjældne syn af en 15-16 meter lang kaskelothval trækker søndag hundredvis af vestjyder til Bovbjerg nær Lemvig.Har du billeder af kaskelothvalen? Send det til os på 1224@eb.dk eller mms det på 1224 (Koster almindelig smstakst)Den afdøde kaskelothval drev lørdag aften i land lidt syd for Bovbjerg fyr, og det makabre syn af den rådne hval er allerede blevet noget af et tilløbsstykke, fortæller vildtkonsulent ved Naturstyrelsen, Jens Henrik Jacobsen, der søndag formiddag befinder sig ved hvalen.

I løbet af dagen skal der tages stilling til, hvad der skal ske med det store dyr.

Hvalen blev spottet fra et fly af biolog Kent Olsen allerede 26. marts, hvor den drev rundt i havoverfladen omkring Horns Rev 60 kilometer fra Blåvandshuk.

Hvalen har været død i mindst en måned - og fra graden af henfald mindst i et halvt år, vurderer redaktøren for hjemmesiden Hvaler.dk, der er en del af Dansk Havpattedyrforeningen.

Den afdøde hval er langt fra den første af sin slags, der driver ind på de danske kyster. I 1996 strandede 16 hvaler på Rømø, mens yderligere 13 fulgte trop året efter.

Det er forholdsvist almindeligt, at de store havdyr, som findes i de fleste have over hele verden, strander ved lave kyststrækninger.

I alt har Fiskeri- og Søfartsmuseet været involveret i 38 hvalstrandinger i Danmark siden 1984.

Den mest kendte kaskelothval er Moby Dick, som er en figur i romanen af samme navn.

Har du billeder af kaskelothvalen? Send det til os på 1224@eb.dk eller mms det til på 1224 (Koster almindelig smstakst)