Annonce:
Annonce:

Fisfis og co. koster 600.000 årligt

Et dyrt bekendtskab: Bandelederen bliver ikke udvist af hensyn til de otte børn, som familien Danmark finansierer i forvejen

Fisfis - nu landskendt, 40-årig bandeleder fra Vollsmose. I juni 2010 idømtes han fem års fængsel og herefter udvisning af Danmark. Det sidste omstødte landsretten, fordi han har så mange børn. (Politifoto)
Fisfis - nu landskendt, 40-årig bandeleder fra Vollsmose. I juni 2010 idømtes han fem års fængsel og herefter udvisning af Danmark. Det sidste omstødte landsretten, fordi han har så mange børn. (Politifoto)
Annonce:
Følg Samfund
Annonce:

Fisfis, hårdkogt kriminel og bandeleder i Black Ghost i Odense, fik i 2010 udbetalt mindst 178.800 kroner i offentlige ydelser til sig selv, samtidig med at han sad i spjældet.

Selvfølgelig bortset fra de cirka to uger, hvor han var stukket af fra ordensmagten.

I den periode sparede han dog skatteyderne for 1900 kroner pr. dag – nemlig det beløb, det koster at have en fange siddende i et lukket fængsel.

Men det er omtrent også det eneste, han har sparet de danske skatteydere for.

I 2010 måtte de nemlig i alt punge ud med en halv million kroner i overførselsindkomster til Fisfis og den store familie, han ikke har vist verdens største hensyn. Dertil kommer altså ca. 50 uger i spjældet i 2010, som ifølge Kriminalforsorgen kostede skatteborgerne 95.000 kroner.

Mahmoud Khalil Salem, som er Fisfis’ borgerlige navn, fik onsdag Østre Landsrets ord for, at han ikke skal udvises til Libanon, fordi han har otte børn, selv om anklagemyndigheden mente, han skulle sendes ud af landet.

Så danskerne kommer formentlig til at hænge længe endnu på den kriminelle bandeleder.

Ekstra Bladet kan nemlig nu afsløre, at hans kone, som er fuldtids husmor, indkasserer 190.000 kroner om året, og familien får henholdsvis 44.000 i børnetilskud plus 90.000 kroner i børnefamilieydelse om året.

Både integrationsminister Søren Pind og en række byrådsmedlemmer i Odense Byråd har udtrykt forargelse over dommen eller rettere sagt den manglende dom. Østre Landsret lod ham blive, udelukkende fordi han har kone og otte børn her i landet.

– Jeg er jo som udgangspunkt ikke overrasket over, at systemet sådan rent økonomisk sørger for familierne. Det er jo et problem, at man som familiefar ikke kan udvises. Hvis kommunen alligevel passer ens børn for en og hjælper kone og børn fra morgen til aften, så er ens tilknytning til familien der jo alligevel ikke, siger Mark Grossmann, konservativt byrådsmedlem i Odense.

– På den baggrund så holder jeg selvfølgelig med anklagemyndigheden, der har vurderet, at den her mand skal udvises, og det støtter jeg simpelthen op om, siger Mark Grossmann.

Familien kostede i 2010:

44.000 kr. i børnetilskud.

90.000 kr. i børnefamilieydelse.

190.000 kr. i offentlige ydelser til konen.

178.000 kr. i offentlige ydelser til Fisfis.

95.000 kr. for Fisfis’ fængselsophold.

I alt: 597.000 kroner

Fisfis - bandelederen fra Vollsmose:

Den 40-årige bandeleder Mahmoud Khalil Salem kom til Danmark, da han var 23 år, og er ikke dansk statsborger.

Han er statsløs palæstinenser og født og opvokset i Libanon, hvor han som 12-årig blev tildelt kælenavnet ’Fisfis’.

Fisfis har syv søskende, men hans far og fire brødre døde alle under krigen i Libanon.

Fisfis er i underverdenen berygtet for at være det brutale overhoved for indvandrergrupperingen Black Ghost i Odense, og han var indtil sin anholdelse i september 2009 også en central person i Black Ghost i Aarhus, Esbjerg og Næstved.

I marts 2010 stak Fisfis af fra Retten i Odense og blev efterlyst via Interpol. Efter få uger overgav han sig dog til politiet.

I juni 2010 idømte Retten i Odense bandelederen fem års fængsel og herefter udvisning af Danmark for omfattende hashhandel, trusler og uddeling af dummebøder for op imod 250.000 kroner.

Onsdag i denne uge fik Fisfis i Østre Landsret forhøjet sin straf fra fem til seks års fængsel, men slap for udvisning, fordi han har kone og otte børn i Danmark.

Siden har politikerne stået i kø for at kritisere afgørelsen. En håndfuld byrådspolitikere fra Odense er forargede, integrationsminister Søren Pind overvejer at stramme udvisningsreglerne, og senest har Venstre meldt ud, at partiet vil have Folketinget til at bede Rigsadvokaten om at søge sagen prøvet ved Højesteret.

Kilder: Ritzau, Jyllands-Posten og Mahmoud Khalil Salems kone, Naima Dabaas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: