Penkowa løj: Rektor var til fest med hendes afdøde mor og søster

Hjerneforsker Milena Penkowa oplyste i 2003, at hendes mor og søster var omkommet i en trafikulykke. I 2006 deltog de begge i en fest, hvor Københavns Universitets rektor var til stede

Hjerneforskeren Milena Penkowa oplyste i 2003, at hendes mor og søster var omkommet i en trafikulykke. I 2006 deltog de begge i en fest
Hjerneforskeren Milena Penkowa oplyste i 2003, at hendes mor og søster var omkommet i en trafikulykke. I 2006 deltog de begge i en fest
Følg Samfund

Hele sagen om hjerneforskeren Milena Penkowa bliver mere og mere besynderlig, og nu viser det sig, at Københavns Universitets rektor Ralf Hemmingsen tilbage i 2006 var til fest med Penkowas søster og mor, selv om Penkowa tre år forinden skrev et brev til Ralf Hemmingsen, hvori der stod, at hendes mor og søster var omkommet i en trafikulykke.

- Onsdag den 14. maj forulykkede min mor og min søster i Belgien i bil, hvorefter jeg har brugt meget tid på hospitalet og især begravelsen, skrev Milena Penkowa til rektoren.

Kræver uvildig undersøgelse
Men noget tyder på, at Penkowa ikke har fortalt sandheden. For til festmiddagen i 2006, hvor det blev fejret, at Penkowa havde forsvaret sin omstridte doktorafhandling og i andet forsøg modtog landets fornemmeste akademiske grad, var både mor og søster med. De blev begge takket i forordet til Penkowas disputats.

- Jeg hilste på dem begge, men jeg var ikke klar over, at de var døde, siger professor Elisabeth Bock, der ligesom Ralf Hemmingsen var blandt gæsterne, til politiken.dk.

Sammen med 58 topforskere kræver Elisabeth Bock en uvildig undersøgelse af hele Penkowa-sagen, og Ralf Hemmingsens rolle skal også undersøges.

Gået i medieskjul
Beviserne mod hjerneforskeren tårner sig op, og i torsdags valgte Københavns Universitet at politianmelde den prisbelønnede forsker for at have fabrikeret falske dokumenter om rotteforsøg på et laboratorium i Spanien, som siden har vist sig ikke at eksistere.

Penkowa er som sunket i jorden, men hendes advokat oplyser, at hun ikke ønsker at kommentere politianmeldelsen.

- Universitetet har valgt at orientere hende via massemedierne, og hun blev ikke varslet om anmeldelsen på forhånd, siger advokat, Kåre Pihlmann.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time