Falck køber stort ind i USA

Falck er på storkøb i USA og er på vej til at blive den tredjestørste privatejede redningstjeneste i landet

Falck offentliggør mandag købet af den californiske ambulancetjeneste Care med 700 ansatte i Los Angeles og Orange County. Samtidig er det store danske selskab tæt på at lukke købet af et endnu større selskab på østkysten.

Tilsammen vil de to opkøb gøre Falck til USAs tredjestørste privatejede redningstjeneste, skriver Berlingske Business.

De to opkøb giver Falck en platform på det enorme amerikanske marked, der lige så stort som hele det samlede europæiske marked. Uden for USA er Falck i forvejen det største private redningsselskab af alle.

Opkøbene i USA er et led i en større plan, der skal gøre Falck til et mere internationalt selskab. Tidligere på året har selskabet også annonceret opkøb af et svensk og et sydamerikansk selskab, skriver Berlingske Business.

Care Ambulance Service er et familieejet selskab med 135 køretøjer og en årlig omsætning på ca. 60 millioner dollar, eller knap 350 millioner kroner. Det er i sig selv et af de ti største redningsselskaber i USA.

Parallelt med opkøbet af Care har Falck ligget i forhandlinger om opkøbet af Lifestar, der opererer i syv stater på den amerikanske østkyst. Det er et endnu større selskab med 440 køretøjer og en omsætning på ca. 110 millioner dollar, svarende til 630 millioner kroner.

Købet af Lifestar afventer dog endnu myndighedernes godkendelse, og derfor er den handel endnu ikke lukket, skriver Berlingske Business.

Når begge opkøb er i hus, vil Falck have flere ambulancer i USA end i Danmark.