Jul i Udlandet: Her er alt, alt for varmt

Danske Pernille har skrevet 52 julekort fra et 32 grader varmt Australien

Danske Pernille og hendes mand Dylan bor - og holder jul i Australien - og gerne under julepalmen! (Privatfoto)
Danske Pernille og hendes mand Dylan bor - og holder jul i Australien - og gerne under julepalmen! (Privatfoto)

Danske Pernille Nielsen er nygift med australske Dylan Harvey. Hun har boet i Australien i snart 9 år, så det er ikke første gang, hun skal fejre jul under de varme himmelstrøg. For mens vi i Danmark har vinter og kulde, har de sol, palmer og masser af varme i Cairns i Australien, hvor Dylan og Pernille, begge 32 år, bor i et hus.

- Jeg er ikke kommet i julehumør endnu. Her er så sindssygt varmt, griner Pernille, som dog har fået skrevet og sendt 52 julekort til venner og familie over hele verden.

Hendes mand vil gerne have et plastikjuletræ med lys og glimmer, men de er ikke sikre på, de når at købe det inden juleaften.

- Sidste år brugte vi et oppusteligt palmetræ som juletræ. Så fik jeg australierne til at danse rundt om det - de troede, jeg var blevet bindegal. Normalt bruger man det til at holde øl kolde i, fortæller Pernille Nielsen. Og det er også lige præcis kolde øl, man har mest lyst til, når solen banker ned, og der er 35 grader varmt.

- Jeg er nødt til at lukke alle døre og vinduer og sætte aircondition til, før jeg kommer i julestemning. For jeg laver altid en klassisk dansk julemiddag med flæskesteg, rødkål, brunede kartofler og and med både svesker og pærer. Jeg spiller klassisk dansk julemusik som Shubidua og McEinars Jul det' cool. I Australien sker der aldrig noget særligt den 24., så der har vi tit mange gæster til min danske jul. Så rafler vi om pakker og spiser chokolade til dessert - for jeg ved ikke, hvordan man laver risalamande, griner Pernille. Både hun og hendes mand arbejder til daglig som piloter, men de har begge fri juleaften i år.

Den 25. står den så på traditionel australsk jul.

- Man starter med at spise bacon, æg og mango til morgenmad. Klokken 12 spiser man pil selv rejer, kold skinke og der bliver sat en lammekølle eller noget andet over grillen. Og så drikker vi øl og bader, forklarer Pernille, som næste år skal fejre jul hjemme hos mor i Danmark.

- Jeg savnder Danmark, når det er jul. Det er ikke rigtig jul, når man går rundt i bikini under palmerne. Den atmosfære, vi har i Danmark i december - den mangler også fuldstændig. Når vi skal have rødvin, så er vi nødt til at sætte den i køleskabet eller have en isterning i glasset. Så varmt er det her til jul, slutter Pernille.