Facebook-stifter giver sine penge væk

Hvorfor vente med at give sine penge væk, til man bliver gammel, spørger den 26-årige Facebook-milliardær Mark Zuckerberg

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg vil ikke vente med at give sine mange milliarder væk, til han bliver gammel. (Foto: AP)
Facebook-stifteren Mark Zuckerberg vil ikke vente med at give sine mange milliarder væk, til han bliver gammel. (Foto: AP)

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg har lovet, at han vil give hovedparten af sin formue væk til velgørende formål.

Den 26-årige mangemilliardær slutter sig dermed til en eksklusiv skare af amerikanske rigmænd, som har besluttet at forære store summer væk.

Det er Microsofts Bill Gates og finansmanden Warren Buffet, der står bag initiativet 'The Giving Pledge', der hidtil har fået opbakning fra 57 af verdens rigeste mennesker.

Læs: Hver er mest magtfuld: Gates eller Jobs

Mark Zuckerberg er blandt 16 nye medlemmer af gruppen, som også tæller AOL-stifter Steve Case og den tidligere svindeldømte finansmand Michael Milken

Oracles Larry Ellison, New York-borgmester Michael Bloomberg og CNN-grundlægger Ted Turner er allerede medlemmer af gruppen.

Verdens yngste milliardær
Bill Gates bruger i dag sin tid på at forære sine penge væk via sin fond The Bill and Melinda Gates Foundation, der er blandt verdens største velgørende fonde.

Mark Zuckerberg er ifølge Forbes magazine en af verdens yngste mangemilliardærer med en anslået formue på 35 milliarder kroner.

Zuckerberg har tidligere bevist, at han ikke er fedtet med sine penge. Han donerede for nyligt 100 millioner dollar til det nedslidte skolevæsen i Newark, New Jersey.

Læs: Sandt og falsk i Facebook-filmen

– Folk venter ofte med at give penge væk til velgørenhed til afslutningen på deres karriere. Men hvorfor vente, når der er så meget, der bør gøres, siger Zuckerberg i en udtalelse.

Se hvem der ellers er medlem af den rundhåndede klub her.