Rabbinere bag racistisk brev

Israelske rabbinere bag 'racistisk' brev, der opfordrer jøder til ikke at sælge jord til ikke-jøder

50 israelske rabbinere har underskrevet et åbent brev, hvori de opfordrer jøder til hverken at udleje eller sælge ejendomme til ikke-jøder. Samtidig opfordrer rabbinerne til, at de jøder, der ikke retter sig efter opfordringen, 'fryses ude'.

- Som svar på mange spørgsmål siger vi, at det ifølge Torahen er forbudt at sælge et hus eller en mark i Israel til en udlænding, hedder det i brevet, der henviser til de fem Mosebøger.

Brevet, der hovedsageligt er underskrevet af statsansatte rabbinere, advarer om, at 'den, som sælger eller udlejer en lejlighed til udlændinge i et område, hvor der bor jøder, skaber store problemer for sine naboer'.

Ifølge den israelske nyhedshjemmeside Ynet vil brevet blive offentliggjort i religiøse aviser og omdelt i synagoger over hele Israel senere på ugen.

Sammenslutningen for Menneskerettigheder i Israel kalder brevet 'racistisk' og opfordrer premierminister Benjamin Netanyahu til at fordømme 'de tilskyndelser, der er udtrykt af rabbinerne'.

- Rabbinere, der er tjenestemandsansatte, har en forpligtelse over for hele befolkningen, også Israels arabiske borgere. Det er ufatteligt, at de vil bruge deres offentlige status til at fremme racisme og hetz, hedder det i en erklæring fra sammenslutningen.