Kun få får bøde for partikelforurening

Københavns Politi har blot uddelt syv bøder i år til gamle diesellastbiler for at køre i miljøzoner uden partikelfiltre

Vognmænd med gamle dieseldrevne lastbiler og busser behøver ikke frygte for bøder, når de bevæger sig ind i hovedstaden.

Skønt landets største byer for et par år siden indførte miljøzoner med krav om partikelfiltre, har Københavns Politi ifølge bladet Ingeniøren således højst udskrevet syv afgifter til partikelsyndere i år.

Ejerne risikerer kun at få en bøde, hvis de bliver stoppet af en anden grund, eller hvis politiet får en anmeldelse, skriver bladet.

Og det bekymrer Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov.

- Det kunne jo godt lyde som om, at politiet ikke har gjort så meget ud af at kontrollere miljøzonerne, og det, synes jeg, er rigtig, rigtig ærgerligt, siger hun til Ritzau.

- Vi laver jo ikke den slags regler for sjov skyld. De er der jo for, at vi skal have færre dødsfald på grund af forurening i byerne. Så de skal håndhæves lige så vel som regler om sikkerhedsseler og alt mulig andet, tilføjer hun.

Københavns Politi oplyser i en e-mail, at man til fulde opfylder målkrav om kontrol af tunge køretøjer, hvilket indebærer kontrol af partikelfiltre.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere