Annonce:
Annonce:

Flyaktion gav danske turister ventetid

Danske turister måtte søndag vente to til tre timer på at komme til og fra Grækenland. Ventetiden skyldes en faglig aktion blandt græske flyveledere

Annonce:
Følg Samfund

Godt 5000 danske turister blev søndag forsinket, da de skulle flyve til eller fra græske lufthavne. Det skyldes en faglig aktion i Grækenland, hvor de lokale flyveledere arbejdede efter reglerne i protest mod stramninger i den græske regerings genopretningsplan.

Ifølge salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour fik de danske turister i gennemsnit en ekstra ventetid på to til tre timer. Trods forsinkelserne kommer alle turister dog til og fra Grækenland søndag.

- Det er den fjerde faglige aktion i juli grundet den græske genopretningspakken. Det er vi godt og grundigt trætte af, fordi det går ud over passagererne. Men alt fungerer på destinationerne, og gæsterne har haft en god ferie alligevel, siger Stig Elling.

Star Tour sender søndag omkring 2000 gæster til og fra de græske øer, særligt Kreta, Rhodos og Samos.

De græske flyledere ville oprindeligt gennemføre en regulær strejke, men den blev erklæret ulovlig fredag. I stedet har de gennemført en aktion, hvor de arbejder efter reglerne, og det har ført til forsinkelserne.

Danske turister om bord på et fly fra Hurghada i Egypten må dog indstille sig på et 10 timer langt hotelophold i Budapest. På grund af forsinkelserne i Grækenland er deres fly blevet så forsinket, at piloterne skal hvile sig i den ungarske hovedstad, inden de må flyve videre.

Aktionen blandt de græske flyledere slutter søndag kl. 24. Stig Elling forventer derfor, at flytrafikken vil være normal i den kommende uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: