Annonce:
Annonce:

København vil af med sigøjnere

Hovedstaden har problemer med romaer. Nu vil overborgmester Frank Jensen have, at regeringen gør mere for at udvise dem

Annonce:
Følg Samfund

Antallet af romaer, som kommer til hovedstaden for blandt andet at tigge, samle flasker og begå kriminalitet, har aldrig været så højt, som det er lige nu, skønner Københavns Kommune.

- Vi vurderer, at der er mellem 200 og 400 romaer i København her i sommer, siger Københavns Kommunes hjemløsechef, Steen Bo Pedersen, til Politiken.

- Det er et tiltagende problem, fordi mange af dem lever under usle vilkår, og en del ifølge politiet ernærer sig ved kriminalitet, siger Steen Bo Pedersen.

Han forklarer stigningen med, at romaer - der tidligere blev kaldt sigøjnere - og andre østeuropæere har fået nemmere ved at rejse frit rundt i Europa efter en ændring af EU's regler i 2007.

Ifølge politiets efterforskningsleder på Station Amager, Tommy Keil, skaffer en del af romaerne sig mad og penge ved lommetyveri, butikstyveri, indbrud og trickspil.

Stigningen i antallet af romaer får Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), til at kræve, at regeringen gør mere for at få de romaer udvist, som begår kriminalitet og opholder sig ulovligt i Danmark.

Københavns Kommune har flere gange prøvet at diskutere problemerne med regeringen.

- Men Integrationsministeriet siger, at det er politiet, som skal udvise de kriminelle romaer. Og politiet siger til os, at de ikke kan udvise dem, hvis de er EU-borgere og har penge på sig, så de kan forsørge sig selv. Men det holder jo ikke, hvis de penge, de kan fremvise, er stjålet, siger Frank Jensen til Politiken.

Han har nu skrevet et brev til integrations-, justits- og socialministrene, hvor han kræver, at regeringen udarbejder en samlet strategi for, hvilke myndigheder der har ansvaret for at løse problemerne med romaer og andre udenlandske hjemløse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: